DEGUTANTNO PONAŠANJE

Gadljiv prizor iz Marmontove najbolje dokazuje u što se Split pretvorio ovoga ljeta

 Get Getanima
Nezadovoljni Splićani oformili su i grupu na Facebooku u kojoj se svakoga dana žale na turiste naoko bez ikakvih manira

Od nagog Francuza koji je u ranim jutarnjim satima tumarao po krovovima kuća u kvartu Radunica preko nebrojeno mnogo malih i velikih nužda koje su izvršene na ulicama stare jezgre do zapaljene terase restorana "Big Macho" na Prokurativama, Split se ovoga ljeta zaista nagledao incidenata u kojima su glavne uloge igrali turisti.

Nezadovoljni Splićani oformili su i grupu na društvenoj mreži Facebook u kojoj se svakoga dana žale na neprihvatljivo ponašanje stranih gostiju koji nakon tuluma u splitskim noćnim klubovima prave nered po ulicama Grada pod Marjanom.

Koliko je situacija izmakla kontroli govori i činjenica da je jedna Splićanka poslala molbu turistima u kojoj je navela što nikako ne bi smjeli raditi u njezinom gradu te predložila koliko bi trebale iznositi kazne za takvo krajnje neprimjereno ponašanje.

U toj se grupi tako mogu naći i fotografije i videi u kojima se može vidjeti kako mahom mlađarija uglavnom pod utjecajem alkohola povraća u žardinjere, urinira u fontane te se u centru grada pred svjedocima upušta u seksualne odnose. Pored njih oni koji u tangama i goli do pasa šeću Rivom djeluju praktički uljuđeno.

Popisu incidenata koje su prouzročili turisti u Splitu u petak može se dodati i uriniranje u "Pirju" u Marmontovoj ulici, skulpturu akademskog kipara Kažimira Hraste koja prikazuje brončanu figu iz koje mlaz vode pada u lijevak.

- Mi grintamo. Takvi smo. Ne sviđa nam se Pirja, ali je ne damo. Naša je. I nije zahod! - naveli su kolege iz Slobodne Dalmacije u tekstu koji je nastao nakon što im je sugrađanin dostavio snimak na kojem se može vidjeti kako dva turista uriniraju u Pirju, a treći snima njihov degutantan pothvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:37