KRIPTO REVOLUCIJA

Exit postaje prvi veliki festival na svijetu za koji ulaznice možete kupiti - bitcoinima

Bitcoin na Exitu
 Boris Kovacev/Cropix, Karen Bleier/Afp
‘Htjeli smo biti festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije‘, kaže direktori i osnivač festivala

Exit festival postaje prvi veliki festival na svijetu koji je omogućio kupnju ulaznica putem bitcoina.

Bitcoin je poznata kriptovaluta. Kako navode, proces je jednostavan. Kada kupci odaberu što žele kupiti u web shopu, bit će im ponuđena opcija "Plati bitcoinom". Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje bitcoin aplikacije i nakon što se uplata izvrši, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Podsjetimo, bitcoin je najpoznatija svjetska kriptovaluta koja je do sada na neviđen način izazvala poznate norme financija i upravljanja.

image
Exit
Josko Ponos/Cropix

Tako se EXIT festival pridružio globalnoj kripto revoluciji te time obilježio 20. godišnjicu festivala.

- Potencijal blockchaina, digitalne razmjene i valuta je uzbudljiv i htjeli smo biti festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju ostati u tijeku s našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije - izjavio je direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

image
Karen Bleier

Festival će se održati od 8. do 11. srpnja u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, a nastupat će poznata lica kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Asaf Avidan, Eric Prydz i ostali.

Ovaj ljetni glazbeni festival osnovan je 2000. godine i dva puta je osvojio nagradu za najbolji glavni festival na dodjeli "European Festival Awards" za 2013. i 2017. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 02:59