POSEBNA REVIJA

Emotivna priča razveselila Anamariju Asanović, vaterpoliste i brojne uzvanike

Revija Moja maturalna večer
 Promo
Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce, možemo stvarati dobre vijesti koje će ovim mladim ljudima zasigurno ostati u pamćenju

Snažne emocije i divna energija ostat će dugo u sjećanju maturantima iz cijele Hrvatske koji su bili zvijezde revije Moja maturalna večer Zaklade „Hrvatska za djecu“. Unatoč situaciji s pandemijom koronavirusa, ovogodišnja revija maturanata u Splitu protekla je dijelom virtualno, a dijelom uživo. Ponos, hrabrost, emocije, ali istovremeno i trema pred prvi izlazak vladali su maturantima iz Splita koji su se po prvi puta našli u ulozi modela.

Ovaj posebni događaj započeo je virtualnom revijom. Na velikom ekranu redom su prikazani mladi iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Reviju je započela Maja iz Osijeka, redom su potom prikazani Josip iz Zagreba, Renato iz Lipika, Marija iz Osijeka, Kristijan iz Osijeka, Nikolina iz Siska, Nika iz Samobora, Twana iz Osijeka, Matea iz Vinkovaca, Mihael iz Čakovca i Ana iz Vinkovaca. Vrhunac događaja i veliko uzbuđenje nastalo je kad su se na terasi hotela Park pojavili splitski maturanti Jelena, Katarina, Mirjana i Tomislav. Oni su unatoč simpatičnoj tremi pistom prošetali poput pravih modela. „Bilo je ovo divno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život!“ – rekla je oduševljena maturantica Mirjana.

Mlade maturante podržali su i dizajnerica Anamarija Asanović, TV urednik Ivica Đuzel, vaterpolo reprezentativac i igrač splitskog Jadrana Anđelo Šetka. U divnoj večeri prepunoj emocija uživali su i Magda Vrvilo, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, predstavnik Splitsko – dalmatinske županije Vinko Knezović te brojni drugi. Oni su iskazali podršku Grada Splita i Županije aktivnostima Zaklade.

“Ova godina je specifična po mnogočemu, najprije zbog situacije s koronavirusom, a zbog toga su ovi mladi ljudi najviše trpili. Njihov završetak obrazovanja bio je specifičan i obzirom da je ovo druga godina kako provodimo projekt nismo htjeli i mi dodatno uskratiti maturante benefitima koje bi mogli dobiti kao štičenici Zaklade. Zbog toga smo i ove godine odlučili napraviti modnu reviju tijekom smo donirali odijela, košulje, kravate, haljine i cipele. S nama na reviji bili su mladi iz splitskog dječjeg doma Maestral koji su prošetati terasom hotela Park i time uveličali ovaj događaj!” - istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade.

Za maturantice haljine su kreirali: AA Design by Anamarija Asanović, Anovi design by Ivona Glavaš, modni studio Arileo, Bubabu design by Gorana Milaković, Ivana Cvrlje design, Ivica Skoko, Kookabee design by Melita Kukec, Lokomotiva by Lana Puljić, Zvono dizajn by Andrea Zvono, Varteks i Borovo, a koji su im osigurali haljine, odijela i cipele. Frizure je maturanticama omogućio frizerski salon Frame Split, za šminku se pobrinula talijanska Škola mode i dizajna Callegari.

“Znamo da jedna haljina ne može puno promijeniti u životu, ali barem na jednu večer svi zajedno smo omogućili našim mladima da se osjećaju posebno, drugačije i najbitnije da nisu sami. Haljina za mladu Mirjanu zaista je napravljena od srca i nadamo se da će joj ta haljina biti jedan lijepi trenutak koji će pamtiti cijeli život. Rađena je po mjeri i zaista smo se potrudili poštovati njene želje. Zajedno smo uživali u probama i cijeloj realizaciji ovog projekta. U naše razgovore trudili smo se unijeti pozitivnu vibraciju ali i savjete kako se truditi u životu i izboriti za sebe!” – zaključio je Jurica Pirić iz modnog studia Arileo.

Hrvatska je još jednom pokazala veliko srce, možemo i trebamo stvarati dobre vijesti koje će ovim mladim ljudima zasigurno ostati u pamćenju cijelog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:05