SHOPPING PATROLA

Dekorativni su detalj u domu, ali i pravi spas za prijelazno razdoblje. Kako odabrati idealnu?

Wooden ladder with blanket between elegant settee with patterned blanket and comfortable bed with light grey bedding, real photo
Naši favoriti su dekice od prirodnih materijala, s posebnim naglaskom na pamučne. Osim što griju, pomalo i tješe

Eto, obukla sam se. Kako bi pitala jedna naša poznata influencerica: Hoće li mi biti hladno? Hoće. Hoće li mi biti vruće? Hoće. To su slatke brige tzv. prelaznog razdoblja, a osim u odijevanju, slične brige nas more i u našem domu. Jutra i večeri su prohladni, dani su topli, ako uključimo grijanje prevruće je, ako isključimo, svima je hladno... Tu na scenu stupaju lagane deke. Idealne za prelazno razdoblje, ali i duge ljetne večeri na balkonu, lagane deke spasit će vas u trenucima kad vam je pomalo hladno, ali se ne želite oblačiti, pokrivati ili uključivati grijanje.

Lagana deka je onako, samo za prebaciti preko nogu. Naši favoriti su dekice od prirodnih materijala, s posebnim naglaskom na pamučne. Osim što grije i pomalo tješi, ovaj komad ima još jednu funkciju ako se pametno izabere: postaje dekorativni detalj u domu.

Svi dekorateri, Instagram influenceri, fotografi i dizajneri znaju da je nonšalantno prebačena preko kauča, lagana dekica pomno odabranog uzorka detalj koji može promijeniti opći dojam nekog ambijenta.

Osim toga, kako vrijeme prolazi, a još se ne vidi konačni kraj pandemije, i dalje ulažemo u lijepe stvari za svoj dom, a manje nego inače u nove krpice za sebe, stoga je pravi trenutak da se počastite ovim korisnim i lijepim dodatkom za dom. Svoju dekicu izaberite tako da uzorkom i bojom odgovara mjestu gdje ćete je koristiti, a s izborom možete ići u dva smjera.

Prvi je "na sigurno", birati bezvremenske jednobojne: bež, bijela, siva ili neupadljive pastelne nijanse. Drugi je smjer, koji preporučujemo ako vam je dom uglavnom u neutralnijim tonovima, da odaberete neku s vrlo upečatljivim uzorkom ili bojom, kako bi se istaknula u interijeru.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Postoje brojne varijante, ali pri izboru savjetujemo kupnju uživo, a ne putem interneta, jer je dodir najbolji način da odlučite koji materijal vam se sviđa. Naš favorit su pamučne, čija tekstura je poput slojeva gaze.

ZARA HOME

Deka od šifona s kićankama

Cijena: 259 kn

Deka od pamučne gaze s kićankama zaista je nenadmašno meka, a i savršeno jednostavna za održavanje zbog sastava.

Dimenzije: 160 x 200 cm

Materijal: 100% pamuk

Boje: krem, tamnoplava, svijetložuta, nježnozelena

www.zarahome.com

image
Zara
IKEA

ART EVENT 2021 lagana deka

Cijena: 199 kn

Dizajner Stefan Marx osmislio je nekoliko predmeta za Ikeinu art event 2021. kolekciju, a među njima je i ova lagana dekica upečatljivog dezena.

Dimenzije: 130 x 160 cm

Materijal: 100% pamuk

Boja: crna/bijela

www.ikea.hr

image
Ikea
JYSK

Deka STORFRYTLE

CIjena: 115 kn (Prije: 169 kn, popust do 12.5.)

Plavo-bijela kombinacija upečatljiv je izbor želite li malo podignuti atmosferu na svom kauču.

Dimenzije: 130x170

Materijal: 100% pamuk

Boja: bijela/plava

www.jysk.hr

image
Jysk
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:59