DRASTIČNE PROMJENE

Čuveni amsterdamski izlozi odlaze u povijest, usluge prostitutki sada će se dogovarati QR kodom!

Crvena četvrt u Amsterdamu

 Vittorio Sciosia/Alamy/Profimedia/Vittorio Sciosia/alamy/profimedia
Seksualne radnice usprotivile su se prijedlogu tvrdeći da će im zatvaranje zavjesa otežati uočavanje opasnosti

Prema najnovijem planu Amsterdama za suzbijanje nepoželjnog turizma, seksualne radnice morat će trajno prekriti prozore svojih izloga. Općinsko vijeće ovog tjedna trebalo bi glasovati o pokušaju promjene imidža gradske četvrti De Wallen. Do sad su se zavjese izloga zatvarale samo u trenucima dok su prostitutke bile s klijentom, dok će u budućnosti doći do određenih promjena.

Novi plan predviđa rezervaciju posjeta skeniranjem QR koda telefonom, umjesto izravne komunikacije sa seksualnom radnicom koja stoji u izlogu. Seksualne radnice usprotivile su se prijedlogu tvrdeći da će im zatvaranje zavjesa otežati uočavanje opasnosti. Nizozemska seksualna radnica Lucy smatra da će puno teže privući klijente s navučenim zastorima.

image
Pjrtravel/Alamy/Profimedia/Pjrtravel/alamy/profimedia

- Kažu da je to zbog moje zaštite, ali to su besmislice. Ako dođu pijani ljudi, ne puštam ih unutra. Ako me netko ocrni, uzvratim mu, rekla je za Telegraph.

Kao prednost je istakla i jednostavnost poslovanja.

- Ne morate odgovarati na mailove ni plaćati oglase. Registrirate se u Gospodarskoj komori, kupite komplet donjeg rublja, kutiju kondoma i možete početi, objasnila je Lucy.

Ilana Rooderkerk, voditeljica lokalnog ogranka liberalne stranke D66, tvrdi da neki turisti degradiraju seksualne radnice što ne poboljšava položaj žena u "MeToo eri". Nadia van der Linde, predsjednica Informativnog centra za prostituciju (PIC) i predsjednica zaklade PIC, ne slaže se s njom i smatra da bi grad trebao nastaviti privlačiti iste isti profil turista kao i do sad.

Osim ovog prijedloga, također će se glasovati o zaustavljanju prodaje kanabisa vikendima i ograničavanju momačkih zabava. Sve se to radi se s ciljem da se promijeni percepcija Amsterdama.

Za 880 tisuća stanovnika Amsterdama vikendi su najgori dio tjedna, a kažu da su u tom totalnom kaosu najgori britanski turisti. Novi planovi omogućili bi lokalnom stanovništvu da vrati svoj grad i očisti ga od nižerazrednog turizma po kojem je poznat u svijetu.

image
Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Prema novoj politici grada, barovi, klubovi i bordeli imali bi ograničeno radno vrijeme, a u nekim dijelovima grada zabranjeno će biti pušenje marihuane i konzumacija alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:08