NEVJEROJATNA PRIČA

Curica rođena bez nogu postala je uspješna gimnastičarka, a onda doznala svoj pravi identitet

 Foto: Jen Bricker / Facebook

Rolanje, skakanje po trampolinu, gimnasticiranje – Jen Bricker uspješno se bavila svim tim aktivnostima, a njezini mama i tata nikad nisu dozvolili da joj riječi 'ne mogu' postanu sastavni dio vokabulara.

I Jen je sve to uspjela unatoč tome što se rodila bez nogu.

Naime, djevojčica je ostala bez nogu još dok je bila fetus jer se pupčana vrpca tako zapetljala da je u ranoj fazi njezinog razvoja prekinula dotok krvi u nožice. Odmah po rođenju, malena je dana na posvajanje, piše People magazin.

Kad su je Sharon i Gerald Bricker prvi put vidjeli u domu za nezbrinutu djecu, odmah su se zaljubili u njezin osmijeh.

'Baš se bila probudila i nasmiješila nam se iz svojeg krevetića. I to je bilo to. Znali smo da je naša', rekli su Jenini novi roditelji.

Odgajali su je tako da vjeruje u sebe i da radi sve ono što bi radila i da nema hendikep.

'Kad sam im rekla da se želim rolati, oni su rekli: U redu, rolaj se. Obuci role na ruke, smislit ćemo već nešto', prepričava Jen.

Jednoga im je dana rekla da se želi baviti gimnastikom. Odmah su se raspitali za mogućnosti i ubrzo je počela trenirati i donositi prve medalje i trofeje s raznih natjecanja.

Idol joj je bila poznata gimnastičarka rumunjsko porijekla Dominique Moceanu koje je bila članica američkog tima na Olimpijskim igrama 1996. godine.

'Znala sam da su moji biološki roditelji iz Rumunjske, a Dominique sam voljela jer je bila izvrsna gimnastičarka i pomalo mi je nalikovala. Dok smo jednom gledali njezin nastup na Olimpijskim igrama, rekla sam roditeljima ne bi li bilo super kad bi se ispostavilo da smo zapravo sestre.'

Nedugo nakon toga Sharon i Gerald podijelili su s kćeri da je njezino pravo prezime zapravo Moceanu, te da se njezini biološki roditelji zovu isto kao i roditelji omiljene gimnastičarke.

'Ispostavilo se da smo nas dvije doista sestre! Osjećala sam se kao da sam u filmu 'Princezini dnevnici'!', ispričala je poslije ushićena Jen.

Priču o svojem nevjerojatnom životu oblikovala je u knjigu koja je odnedavno u prodaji i koja nosi naslov 'Sve je moguće: Kako pronaći vjeru i hrabrost i slijediti svoje snove.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:19