ZABRINUTA SPLIĆANKA

Blanka Vlašić otkrila s kojim se problemom bori: ‘Destresiram se ispred vrata od stana...‘

Blanka Vlašić
 Jakov Prkic/Cropix
‘Ako je vidite bilo gdje u Zagrebu, jer ne znam kakvi su njezini kapaciteti, pokušajte nekako doći do mene‘, poručila je

Iako se prije tri mjeseca oprostila od sportske karijere u želji da živi mirniji i opušteniji život, izgleda da joj njezina kujica Roza to ne može dopustiti.

Naime, naša bivša atletičarka Blanka Vlašić (37), već se par puta bori s istim problemom. Na Instagram storijima požalila se kako njen udomljeni pas Roza stalno bježi.

- Destresiram se ispred vrata od stana jer mi je pasonja opet, opet uspio pobjeći. Gospođica je pronašla neku rupu u dvorištu iako smo se stvarno trudili da zatvorimo sve moguće izlaze. Već danima je u dvorištu, nikud ne izlazi, ali očito ju je pukla inspiracija i očito je da što je duže sa mnom to više skače - rekla je Blanka.

image
Instagram/Screenshot

Kako kaže, nakon uzvikivanja imena svoje čupavice po kvartu, našla ju je kod susjeda.

- Ako je vidite bilo gdje u Zagrebu, jer ne znam kakvi su njezini kapaciteti, pokušajte nekako doći do mene, bilo kako. Ona je lovac. Po prirodi voli njušiti, loviti... - nadodala je.

image
Blanka Vlašić i pas Roza
Instagram/Screenshot

No, ovo nije prvi put da se Splićanka požalila na kujicu Rozu.

- Otkako smo u Zagrebu, moj dragi pasonja stalno provodi vrijeme kod susjeda i dolazi samo prespavati kod mene. Zaključak je da vjerojatno proživljava svoj zakašnjeli pubertet - požalila se ranije Blanka.

Osim što je zabrinuta, kaže kako se osjeća i zapostavljeno i povrijeđeno i da jednostavno ne zna što će s takvim psom koji bježi od nje.

Roza je Blankin prvi pas, a udomila ju je na ljeto 2019. godine. Naime, HGSS ju je spasio iz jame u mjestu Dobrinče, no i prije toga je dugo vremena razmišljala o psu.

- Odmah sam shvatila o čemu se radi, da je nađena u jami, da ju je spasila Hrvatska gorska služba spašavanja, da je imala ogrebotine od te jame i kamena... To me dodatno potaknulo. Još kad sam vidjela snimku spašavanja, jako sam poželjela da se u mom domu izliječe te traume i da imamo lijepi suživot - Blanka je tada izjavila.

S obzirom na to da je Roza spašena iz tako teške situacije, nije ni čudno da je nepovjerljiva prema ljudima. No Blanka kaže kako rade na tome.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Prema meni je stekla povjerenje i jako se zbližila sa mnom. Nije ju bilo teško zavoljeti, svakim danom to sve više i više raste kao u svakom odnosu. Meni je ovo prvi pravi pas i svaki dan učim nešto novo - rekla je Splićanka ranije za medije.

Ono što je Blanku osvojilo kod Roze bili su njen blagi pogled i mirnoća. Iako je mirna i draga, nije bila naviknuta na kuću te je mislila da je Blankin stan veliki WC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:55