SHOPPING PATROLA

Blagdanska dekoracija koja postaje scenografija za TikTok?! Ispunite želju vašem tinejdžeru

 Lefebvre Alexandre/Zuma Press/Profimedia
Naša Lada Novak Starčević pribavlja darove za pod bor i ju je iznenadila želja njezine kćeri pa se bacila u poragu za hit lampicama

Kad sam pitala svoju 10-godišnjakinju što želi za Božić, nije puno dvojila - pod bor bi voljela dobiti 'led lights'. Nisam baš bila sigurna što je to pa sam je pitala za neki link gdje da naručim, a kaže ona meni: "Bilo je bolje dok sam bila mala i Djed Mraz je postojao, on bi to sam odradio". Ah dijete moje, i meni je bilo lakše dok nisam bila Djed Mraz, ali što je tu je. Dala sam se u potragu pa možda i vama olakšam izbor.

Led trake izgledaju atraktivno pa ih tiktokeri često koriste kao scenografiju za svoje snimke. No, ako vas i ne zanima TikTok, mogu vam lijepo osvijetliti i ukrasiti stan, posebno u blagdansko vrijeme.

Možete ih postaviti u kutove sobe za ukras, a mogu se koristiti i u malim prostorima, primjerice u elementima ili iza TV-a montiranog na zid jer proizvode malo topline. Ako ćete ih stavljati na zidove sobe računajte da vam treba desetak i više metara.
Jačina osvjetljenja ovisi o broju pojedinačnih lampica na vrpci. Na primjer, ako se odlučite za 5 metara dugu traku, možete birati između 150 do 300 LED dioda. Naravno, traka s 300 LED dioda će jače svijetliti i biti pogodnija za radnu ploču, a traka sa 150 LED dioda će emitirati prigušeno ambijentalno svjetlo i bit će odlična za stvaranje dekorativne rasvjete.

Oznaka RGB znači da traka ima crvena, zelena i plava svjetla. Postoje i trake sa samo bijelim svjetlom.

Korisnik sam može mijenjati boje na daljinskom uređaju. Lako se postavljaju, a najčešće se lijepe za površinu. Led trake puno su jeftinije ako ih naručite preko nekog stranog web shopa, no budite oprezni da ne biste platili, a onda ostali praznih ruku.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

U vrijeme korona lockdowna preporučujemo da svakako LED svjetla sa svojom djecom birate online. Ako naručujete izvana, s eBaya, Amazona ili sličnih stranica svakako obratite pozornost na cijenu, ali i vrijeme dostave, i uračunajte i kašnjenje s obzirom na epidemiju, ali i vrijeme božićnog shoppinga u koje ulazimo. Dućani u Hrvatskoj također nude dobar izbor, od IKEA-e do Bauhausa...

BAUHAUS

LED traka
cijena: 129,90 kn
Traka se može individualno skratiti, a ima i mogućnost prigušivanja svjetla na njoj
DUŽINA: 3 metra
DODATNO: promjena u tri boje
www.bauhaus.hr

image
LED BAUHAUS
IKEA

LEDBERG rasvjetna traka
cijena 99,90 kn
Može se koristiti na puno načina - u ladicama, iza omiljenog umjetničkog djela ili ispod kreveta.
DUŽINA: 78,1 cm
DODATNO: kabel od 3,5 metara
www.ikea.com/hr

image
LED IKEA
GEARBEST

ZDM LED Specialist
cijena 22,44 dolara (141 kn)
Besplatan je skipping za Hrvatsku, ali je vrijeme isporuke dosta dugo - do 35 radnih dana.
DUŽINA: 10 metara
DODATNO: 3 boje
Gearbest.com

image
ZDM LED Specialist
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:40