NEMA PREPREKA

Belgijka koja se rodila bez ruku odlučila je cijelom svijetu pokazati kako izgleda njezin život

Sarah nikad nije pomislila da u životu nešto ne može napraviti
Sarah Talbi od najranijeg je razvoja za sve svakodnevne radnje koristila noge umjesto ruku

Sarah Talbi, 39-devetogodišnjakinja iz Bruxellesa koja se rodila bez obje ruke, na svojim TikTok i YouTube kanalima uredno dokumentira kako izgleda njezin 'život s nedostacima'. Belgijka je ljudima odlučila predočiti svoju svakodnevnicu - tj. kako čisti povrće i kuha ručak, vježba, kako se tušira, pere kosu i češlja, oblači.... Sve uz pomoć stopala.

Talbi kaže kako se kao djevojčica ni po čemu nije osjećala drugačije od ostale djece. "Vršnjaci su me znali pitati kako to da nemam ruke, no ja u svemu nisam vidjela ništa čudno. Odrastala sam s mišlju kako ljudi poput mene ima posvuda po svijetu, samo se još ne poznajemo", kazala je Sarah.

U rujnu 2018. godine, Sarah je postala majka djevojčice Lilie, a iskustvo majčinstva opisuje kao nešto najljepše na svijetu, iako nije sve išlo glatko. "Mislim da je svakoj ženi teško kad postane majka, jer tu se radi o golemoj promjeni i odgovornosti. Morala sam se priviknuti na .činjenicu da sam sad odgovorna za još jedan ljudski život, a nakon gotovo tri godine iskustva, osjećam se sjajno", objasnila je Belgijanka.

No ono što je u posljednje vrijeme najviše ispunjava je slikarstvo. Počela je slikati prije nekoliko godina, a od tad je pohađala i profesionalne škole. Najviše se pronašla u smjeru naiva, a u budućnosti se nada novim izložbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 12:00