POKAŽIMO SRCE

Andrija je želio spašavati živote, a onda mu je sve u životu krenulo naopako i sada mu treba pomoć

U krugu: Andrija Mandić

 Privatni Album
‘Netko sanja da vozi Ferrari, a ja sanjam samo da ozdravim i da imam koliko-toliko ljudske uvjete za život‘, rekao je Andrija

Hrvati su uvijek puni empatije, skloni zajedništvu i pomaganju onima kojima je to potrebno, piše Slobodna Dalmacija.

Ovog puta pomoć treba Andrija Mandić iz Otoka, 40-godišnjak koji boluje od limfoma i kojemu je potreban lijek Keytruda čija je cijena 85.000 eura. Inače, ovo je njegova treća bitka protiv raka, a sve je počelo 2005. godine s prvom kemoterapijom, a nastavilo se 2013. te ponovno 2020. godine.

Osim lijeka, Andriji je potrebna i novčana pomoć kako bi on i majka Marta napokon imali osnovne uvjete za život. Naime, žive u ruševnoj kući koja nema ni kupaonicu, nije ni njihovo vlasništvo, a Andrija strahuje da će, ukoliko ga policija odjavi s ujakove adrese, ostati i bez osnovnog zdravstvenog osiguranja koje mu je nužno.

image
Privatni Album

- Trenutačno je liječenje u 'stabilnoj' fazi, ali trebam lijek koji košta 85 tisuća eura. Liječnici smatraju da više od 50 posto ubija stanice raka. Potrebna mi je pomoć za kupovinu lijeka, ali trebam pomoć i oko stambenog pitanja - napisao je Slobodnoj Andrija, kojeg život nije štedio.

Majka Marta i Andrija Mandić su porijeklom iz Bosne gdje su imali kuću koju su izgubili u ratu, a jedno vrijeme izbjegli su u Njemačku.

Andrija je tri godine studirao medicinu, ali studij nije mogao nastaviti jer ga nije imao od čega financirati. Dok nije otkrio da bjoluje od raka, radio je na građevini i konobario sezonski.

- Kad sam prvi put dobio rak morao sam prestati raditi. Sada se ne bih protivio da mi netko ponudi posao. Išao bi raditi, ali kod nas u Slavoniji je jako teško naći posao, Andrija kaže i dodaje.

image
Privatni Album

- Iskreno, nisam sretan što je moja priča dospjela u medije. Ustvari je za mene to sramota na neki način, ali nisam imao izbora. Tek je prije nekoliko dana moja priča postala javna, ali već se počeo skupljati novac, zasad je dovoljno da mogu normalno funkcionirati.

Baš su me nedavno zvali i iz Općine Otok, i rekli da će se i oni priključiti s novčanom pomoći, ispričao nam je Andrija, zahvalan što ima dobrih ljudi koji žele pomoći njemu i njegovoj majci.

Za kraj je otkrio koja je jedina njegova želja i još jednom spomenuo da ne bježi od rada. Dapače, volio bi se zaposliti.

image
Privatni Album

- Netko sanja da vozi Ferrari, a ja sanjam samo da ozdravim i da imam koliko-toliko ljudske uvjete za život. Sretan bih bio da se mogu zaposliti, nažalost nemoguće je naći posao u Slavoniji, posebno u Vinkovcima. Građani Otoka su natjerani iseljavati iz Hrvatske trbuhom za kruhom, a nitko ništa ne čini da se u Hrvatskoj stvore nova radna mjesta, veli 40-godišnji stanovnik Otoka koji treba pomoć u svakom obliku. Novac, građevni materijal, posao... sve dolazi u obzir.

Andriji možete pomoći donacijom na gogetfunding stranici ili uplatom na račun.

Andrija Mandić
Josipa Kozarca 14
32252/otok
IBAN: HR8624020063205271718
BIC (ESBCHR22)
Erste banka
+385995612478

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:26