TEŠKA BOLEST

Aleksandra je mislila da je samo umorna, a onda su joj se pojavile modrice i krvavi kašalj: Uslijedila je jeziva dijagnoza

Aleksandra

 Screenshot: TikTok
Osjećala je jaki umor, malaksalost i iscrpljenost koje je prvotno pripisivala svom stilu života

Aleksandra iz Ćićevca u Srbiji ispričala je svojim pratiteljima na TikToku kako je ušla u borbu s teškom bolesti - leukemijom.

U videu pod nazivom: ‘Koji su to bili moji simptomi i zašto se nisam odmah javila liječniku‘ ispričala je kako je doznala da je oboljela i opisala simptome koje je osjećala prije nego su joj liječnici dijagnosticirali leukemiju.

@mojaborbasaleukemijom Који су то били моји симптоми и зашто се нисам одмах јавила лекару?👩🏽‍⚕️ Да ли би сте се ви јавили свом лекару са овим симптомима? - Part 2 Напомена: Ово је само лично моје искуство, то што се нешто десило мени не значи да ће се десити свима. Сваки човек и сваки организам је другачији, свако другачије подноси бол и реагује на другачији начин. Неке ствари се дешавају скоро свима и о њима треба јавно говорити. #foryoupage #foryou #viral #viralvideo #fy #balkan #goviral #trending #balkantiktok #srbija #fypsrbija #motivation #storytime #therapy #selflove #leukemija #hemioterapija #izlecenje #transplatacija #krvnaslika #doniranjekrvi #vera #donirajkrv #donirajtrombocite #srpskozdravstvo #lecenje #bolesti #registardavaoca #krv #trombociti #borba #mojaprica #motivacija #nada #vera ♬ original sound - mojaborbasaleukemijom

Osjećala je jaki umor, malaksalost i iscrpljenost koje je prvotno pripisivala svom stilu života.

Među glavnim simptomima bila je nesanica:

‘Mogla sam zaspati u bilo kojem trenutku, na bilo kojem mjestu. Također, jako mi je smetalo sunce, nisam mogla uopće biti na suncu. I to su neki simptomi za koje ja osobno smatram da se nikad ne bih obratila svom liječniku, jer jednostavno svatko od nas ima neke svoje obveze i u nekom trenutku je normalno da se možda osjećamo preopterećeno i da mislimo da je s nama sve u redu, da smo samo umorni i da nam treba više sna.

Isto tako sam i ja mislila, zato što sam u tom periodu studirala, radila, radila na projektima, išla na obuku, išla na razne treninge, išla sam na trening u Apatinu, išla sam na Erasmus u Mađarsku i išla sam na odmor u Grčku. Sve se to dešavalo u nekih mjesec, mjesec i pol dana kada je bio taj kontinuirani rad, nespavanje, konstantno pakiranje, konstantno putovanje...‘, kazala je Aleksandra.

Na moru u Grčkoj je osjetila da ne može plivati i da nema snage.

Sljedeći simptom bolesti bile su modrice.

‘Modrice su bile onako male, sitne. Pojavljivale su se po rukama i nogama. I kada sam se vratila s mora, ja sam prvo imala bolove koji su bili u prsima. I naravno, kao i svi mi, pokušala sam to riješiti tabletama, čajevima, oblozima i tako dalje.

Međutim, to je sve eskaliralo. Dobila sam i temperaturu. Temperatura nije bila velika, ali se kretala od nekih 37 do 38. I bila je konstantna, bilo je nemoguće spustiti. Međutim, ja se ni tada nisam obratila liječniku sve dok nisam počela toliko jako kašljati, da sam počela iskašljavati krv.‘

Obratila se liječnicima, napravljene su pretrage, a krvna slika je bila jako loša, pa je djevojka završila u bolnici.

Aleksandra je ispričala kako je u početku krivila sebe jer nije odmah zatražila liječničku pomoć.

‘Međutim, mislim da se realno nitko s ovim simptomima koje sam ja imala - ne bi ni javio. Jer ne samo ja, već i dosta mojih prijatelja, kolega, poznanika, zapravo vodi ubrzan život kao ja. Svi smo u nekom trenutku preopterećeni i nije nam ni do čega i jednostavno samo nam se spava i nikad ne bi te simptome svrstali u simptome neke bolesti, naročito ne leukemije. Ali jednostavno, tako je bilo.

Opet kažem, ja sam konstantno putovala, radila, učila, unapređivala sebe i samo sam mislila da sam možda pregorjela. Međutim, to nije bilo tako‘, kazala je Aleksandra u videu.

Aleksandra je svojim pratiteljima poručila da simptomi kakve je ona imala ne ukazuju uvijek na tešku bolest i da se ne treba uvijek uznemiravati.

‘Svaki čovjek i svaki organizam je drugačiji, svatko drugačije podnosi bol i reagira na drugačiji način. Neke stvari se dešavaju skoro svima i o njima treba javno govoriti‘, kazala je Aleksandra na TikToku.

Brojni pratitelji su ispod videa ostavili poruke podrške i poslali joj želje za ozdravljenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 21:55