DIVLJE ŽIVOTINJE

ŽELJU ZA SLOBODOM PLATILI ŽIVOTOM Policija upucala tri vuka nakon što su pobjegli iz zoološkog vrta

Nakon što su u ponedjeljak pobjegli iz zoološkog vrta Colchester u Essexu. Tri vuka su ubijena, jedan se bori za život, a jedan se sam vratio u nastambu.

Vukovi su pobjegli kroz oštećenu ogradu, a u potragu za njima krenula je policija. Nakon što su obavijestili lokalno stanovništo da se drži zatvorenog prostora krenula je velika potraga za njima.

Policijski helikopteri, desetci policijskih vozila i naoružanih čuvara iz zoološkog vrta krenuli su u koordiniranu akciju lova na vukove željne slobode! Potaga je počela ujutro u 7: 30 a oko 16 sati se začulo sedam hitaca.

Dva vuka ubijena su vrlo blizu zoološkog vrta, trećeg su uspjeli uspavati sredstvom za omamiljavenje, dok je policiji za lov na četvrtog trebalo gotovo osam sati. Na pitanje zaštitara životinja, zašto su vukovi ubijeni i nije li ih se moglo uspavati i uloviti glasnogovornica zoološkog vrta Sarah Forsyth je izjavila: Zbog opasnosti da vukovi ne napadnu ljude i kućne ljubimce odluku smo morali donijeti što brže. To su divlje životinje, opasne divlje životinje, oni nisu kućni ljubimci, a oni su ovako nepredvidljivoj situaciji velika opasnost. Sredstvo za omamljivanje djeluje tek 15 minuta nakon ubrizgavanja, a za to vrijeme je životinja vrlo agresivna i dezotijentirana. Kako su navikli na ljude postojala je vrlo velika vjerojatnost da će ući u dvorišta, prilaziti djeci i ljudima, a mi nismo mogli riskirati da se dogodi tragedija. "

Iz istog zoološkog vrta u listopadu 1986 pobjeglo je pet vukova, kada je zbog jake kiše popustila ograda na njihovoj nastambi, ali tom su prilikom svi sigurni, živi i zdravi vraćeni u nastambu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2024 07:23