LAKO SU DOSTUPNE

Želite imati blistaviji osmijeh? Ovo je deset namirnica koje će vam u tome pomoći

 iStock

Perete zube tri puta dnevno, no ipak primjećujete kako vam osmijeh nije blistav kao nekada. Izbjeljivanje u ordinaciji može biti skupo, ali ljepši osmijeh možete dobiti kod kuće i to potpuno besplatno. Donosimo 10 namirnica koje vam mogu dati ljepši i blistaviji osmijeh.

1. Jagoda

Sadrži malinsku kiselinu koja nježno čisti površinske mrlje i tako zube čini svjetlijima.

2. Brokula

Ovo hrskavo povrće bogato je željezom koje štiti naše zube od bakterija.

3. Cvjetača

Cvjetača je puna vlakana koje traže dobro žvakanje zalogaja. Žvakanje zatim potiče izlučivanje sline koja ispire mrlje na zubima.

4. Mrkva

Mrkva sadrži veliki udio vode koja kao pri konzumiranju stimulira izlučivanje sline i tako pomaže otkloniti komadiće hrane iz usne šupljine.

5. Ananas

Jedina je namirnica koja u sebi sadrži enzim bromelain koji djeluje protuupalno.

6. Sir

Ova namirnica bogata kalcijem i proteinom pomaže vaše zube održati jakima.

7. Jogurt

Jogurt sadrži kalcij i fosfor koji pomažu bržoj neutralizaciji kiseline u ustima.

8. Jabuka

Jedna jabuka na dan tjera doktora van, ali čini se i zubara. Žvakanjem jabuke naša usta izlučuju puno sline koja pomaže otkloniti nakupine čestica na zubima.

9. Celer

Konzumiranje hrane bogate vlaknima dobro je za naše zdravlje pa tako i za zube. Celer pomaže održati zube bijelima, a zubno meso zdravim.

10. Kokice

Grubi rubovi kokica savršeni su za čišćenje bakterija u ustima.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:42