LIJEK ZA NAJTEŽI DAN

Znamo da vam nije lako nakon dočeka, evo dva recepta protiv mamurluka koja će vas vratiti u život

 Oleksandr Prokopenko/Panthermedia/Profimedia
Pokojni Anthony Bourdain ovako je opisao svoj lijek protiv mamurluka: Aspirin, hladna Coca-Cola, joint i jako začinjena hrana

Danas je taj dan, dan kad poslije "najluđe noći" u godini obično osjećamo sve posljedice proslave. Pored onih uobičajenih savjeta za mamurluk - puno vode, tuš, šetnja na svježem zraku i naravno neizbježna sarma(ili masna hrana, što vam draže), postoji naravno još priličan broj recepata kako brže prevladati posljedice tulumarenja.

Profesionalni kuhar vrlo često su se, zbog prirode svog posla, susretali s mamurnim gostima, ali naravno okusili i na vlastitoj koži što taj isti mamurluk znači. Neki od svjetski poznatih chefova otkrili su javnosti koji je njihov isprobani način kako prevladati posljedice "čašice previše". Pokojni Anthony Bourdain nikada nije imao dlake na jeziku, pa je tako za TMZ otkrio kako on popije Aspirin, hladnu Coca-Colu, zapali joint i pojede začinjenu jako hranu.

Gordon Ramsay je za Mirror otkrio kako uvijek napomene svojoj supruzi Tani da u frižideru dan poslije moraju imati sve sastojke za Kedgeree - jelo od ribe i kuhanih jaja. Mario Batali pribjegava pak žešćoj tjelovježbi od 45 minuta, i kako navodi za People, potom popije pivu i tvrdi da nakon toga mamurluk nestaje.

image

Gordon Ramsey

Xpusjp/Backgrid Uk/Profimedia

Jamie Oliver također igra na dodatak alkohola i to u koktelu Bloody Mary s dimljenom Jalapeño votkom. Prvo četiri sata dimi Jalapeño papričice, a onda ih naredna četiri sata drži u votki, pa tek onda napravi koktel.

image

Jamie Oliver

Ken Mckay/itv/Shutterstock Editorial/Profimedia

Giada De Laurentiis u Eateru kune se u carbonaru s puno slanine, jaja i parmezana. Recept Gail Simmons glasi - pečena jaja na maslacu i tostu sa sirom ii bilo kojim ljutim umakom, a nekada po želji tome pridoda i avokado. (The Daily Meal). Richard Blais otrči pak dugu rutu i pojede pomfrit, a Michael Symon vrlo masni burger na kojem je i slanina i šunka, što zalije galonom zelenog Gatoradea. Tyler Florence pribjegava ipak zdravijem liječenju, pa je tako za PopSugar otkrio kako je to sok od kelja, špinata i zelene jabuke.

New York Times svojim je čitateljima također preporučio manje masnu borbu protiv mamurluka:

* Virgin Bloody Mary

2 žlice limunova soka

1 žličica Worcestershire umaka

nekoliko kapi Tabasca

prstohvat soli

prstohvat crnog papra

100 ml soka od rajčica

2 kocke leda

* tko volim može ubaciti i malo hrena, ali ne svježe naribanog. Sve dobro izmiješati i ohladiti

image
Oleksandr Prokopenko/Panthermedia/Profimedia

* Smoothie od manga, naranče i đumbira

čaša soka od naranče

polovica velikog manga

žličica soka od đumbira (može i malo više, naribajte ga i iscijedite)

4 kocke leda

Sve dobro izmiksajte u blenderu. Možete dodati i pola banane. Odmah poslužite

image
Jongjai Jongkasemsuk/Panthermedia/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:51