OPASAN METAL

VIDEO: 'HEADBENGAO' PA ZARADIO KRVNI UGRUŠAK U MOZGU Nakon koncerta Motörheada bušili mu lubanju

Zagriženi fan Motörheada završio je u bolnici nakon što mu se za vrijeme koncerta omiljenog banda u mozgu stvorio krvni ugrušak.

Guardian navodi kako su liječnici potpuno uvjereni kako je ugrušak nastavo upravo za vrijeme koncerta Motörheada, ili neposredno nakon koncerta.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Neimenovani 50-godišnji Nijemac na koncert je išao zajedno sa svojim sinom.

Čovjek je završio na liječenju nakon što je 'glavobolja postajala sve gora i gora, bolilo je bez prestanka i bol se proširila na cijelu glavu'. Bol se pojavila nakon koncerta, i trajala je neprekidno puna dva tjedna prije nego se Nijemac javio liječniku.

Neimenovani pacijent nije inače imao zabilježenu povijest bolesti koja bi uključivala ozlijede glave... no redovito je odlazio na koncerte, uglavnom heavy metala, i redovno je 'headbengao' (intezivno u ritmu glazbe mlatario glavom gore-dolje, lijevo-desno, ukrug...).

Njegovu bol u glavi liječnici su olakšali tako što su izbušili rupu u lubanji i isisali ugrušak.

'Mi kao struka nemamo ništa protiv 'headbenganja', rekao je poslije operacije dr. Ariyan Pirayesh Islamian, jedan od liječnika u sveučilišnoj bolnici u Hanoveru. 'Rizik od ovakve ozlije je zapravo jako nizak. No ipak moram reći: da je pacijent otišao na koncert klasične glazbe, ovo se ne bi desilo'.

Ovo je inače četvrti zabilježeni slučaj stvaranja subduralnog hematoma povezanog s 'headbenganjem' - koje ipak može dovesti do situacije u kojem mozak tresne o lubanju i tako uzrokuje ozlijedu.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 23:31