JAČI MIŠIĆI

VAŽNO: POTIČITE DJECU DA VJEŽBAJU! Dokazano je, tjelesna kondicija kod djece - manji rizik za dijabetes i bolesti srca

Dobra tjelesna kondicija znači da se osoba zdravo kreće te da se bavi nekim tjelesnim aktivnostima. Sada je prvi put otkriveno i dokazano kako tjelesna kondicija znači i smanjen rizik za dobivanje dijabetes, srčanog ili moždanog udara.

Vodeći se prethodnim istraživanjima kako niska mišićna snaga uzrokuje mnoge bolesti kao što su recimo kardiovaskularne bolesti, istraživači su odlučili istražiti kako uistinu zdravo tijelo funkcionira.

Istraživali su podatke od 1400 djece u dobi između 10 i 12 godina. Podaci kao što su razina kolesterola, šećera u krvi, masnog tkiva, triglicerida i kolesterola omogućili su znanstvenicima da povežu neke parametre. Uz ove podatke mjereni su i kardio trening te rezultati proizašli iz treninga te tako je dokazno kako bolja tjelesna kondicija znači i manju šansu za dobivanje bolesti kao što su dijabetes te moždani i srčani udar.

Mnogi znanstvenici ukazuju na to kako indeks tjelesne mase je uzročnik pojave dijabetesa i sličnih bolesti no sada istraživači upućuju na to kako stanje mišića isto ima veliku važnost.

Znanstvenici stoga navode kako što je osoba jača u odnosu na svoju tjelesnu masu time je i zdravija. Potičite svoju djecu da vježbaju da treniraju neki sport kako bi ih možda spasili od neke opasne bolesti i posljedica koje one nose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:21