NOVA TEHNOLOGIJA

U jutarnjoj emisiji doktor demonstrirao kako ženi povećava grudi: ‘U samo 15 minuta narasle su s B na C košaricu!‘

Erin Alexander i plastični kirurg Adrian Richards demonstriraju zahvat u emisiji This Morning

 Screenshot/This Morning
Neke od prednosti zahvata su prirodan izgled, skriveni ožiljak i brzi oporavak

Erin Alexander iz Velike Britanije prva je na svijetu prošla postupak ubrizgavanja implantanta u grudi, kojim ih je povećala s B na C košaricu u samo 15 minuta, prenosi Daily Mail.

Njen plastični kirurg, Adrian Richards jedan je od prvih liječnika koji nudi navedeni zahvat. Erin ga je obavila prije 13 dana i tvrdi da je već sljedeći dan išla u šetnju.

- Prešla sam s male B na C ili D košaricu. Definitivno vidim punoću koju nikad prije nisam imala - rekla je u emisiji This Morning.

Richards je objasnio kako postupak minimalno invazivne tehnike povećanja grudi funkcionira. Pacijentima se daje lokalni anestetik, napravi skriveni rez na području pazuha i umetne balon kojim se stvara prostor između prsnog mišića i žlijezda.

Zatim se uređajem za ubrizgavanje implantanta stvara kanal do dojke i postavi MIA biokompatibilni implantant u obliku dijamanta, prvi koji se može injektirati. Balon se ispuše, izvadi i rez se zašije.

Prednosti koje je Richards naveo su prirodan izgled, manji i skriveni ožiljak, očuvanje tkiva, nema potrebe za općom anestezijom, minimalna bol, osjetljivost dojke koja ostaje ista i brzi oporavak.

Loše strane postupka, dodaje plastični kirurg, uključuju cijenu koja je slična onoj za tradicionalno povećanje grudi, iako ih se metodom MIA implantanta može povećati za samo jednu ili dvije veličine.

Oporavak od tradicionalne verzije operacije može potrajati nekoliko tjedana i ostavlja veće ožiljke. Upravo je pomisao na njih Erin motivirala da isproba novu metodu.

- Nisam htjela izgledati neprirodno, ožiljci su mi bili veliki nedostatak. Nisam se osjećala proporcionalno i sada imam grudi koje sam oduvijek željela - rekla je u emisiji This Morning.

Cijeli postupak je u njenom slučaju trajao oko 45 minuta. Erin kaže da je bila budna i cijelo vrijeme pričala s doktorom. Samo postavljanje implantanta, dodaje, trajalo je 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 19:42