POZITIVNI UČINCI

PET DOBRIH RAZLOGA ZA ČAJ Koje su prednosti detox čaja nad kavom? Suzbija glad, uklanja otrove...

 Thinkstock

Iako većina ljudi ne može započeti dan bez šalice crne kave, istina je da ona kratkoročno razbuđuje, ali također uzrokuje i pad energije u poslijepodnevnim satima. Ako ne popijete svoju dnevnu dozu kave to može izazvati glavobolju, pa su nova istraživanja potvrdila mnoge pozitivne učinke pijenja čaja umjesto kave.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Koje su prednosti detox čaja nad kavom?

1 . Suzbijanje apetita

Ako se osjećate gladni većinu vremena, niste osamljeni u tom osjećaju. Moderna prehrana bazirana je na visoko rafiniranim ugljikohidratima, s malo proteina i vlakana. Ako želite izgubiti kilograme trebate jesti namirnice s malo kalorija, ali hranjive.

Hrana s puno proteina (kao što su jaja, nemasno meso, riba, piletina, mahunarke) i vlakana ( lisnato zeleno povrće, voće i neprerađene žitarice) pomoći će suzbiti glad tijekom dana.

Uspješna strategija za suzbijanje gladi tijekom dana je konzumiranjem prirodnih čajeva jer imaju blagotvoran učinak na organizam i pomoći će u utaživanju gladi.

2. Aktivira probavu

Većina biljnih čajeva pomaže probavi. Prirodni sastojci u detox čajevima aktiviraju probavni proces i ubrzavaju pražnjenje debelog crijeva i uklanjanje toksina. Redovito korištenje detox čajeva smanjuje nadutost i zatvor.

3. Uklanja otrove

Jeste li znali da kada popijete čaj za detoksikaciju, prirodna bilja od velike su pomoći jetri i detoksiciraju tijelo od alkohola, kofeina, cigareta i nezdravih aditiva koji se nalaze u prehrani. Detox svojstva zelenog čaja su dobro poznata i dovode do aktiviranja enzima za detoksikaciju u jetri .

4. Jača imunološki sustav

Organski, prirodno proizvedeni čajevi su bogati antioksidansima. Antioksidansi djeluju kako bi zaštitili tijelo od slobodnih radikala koji mogu izazvati zdravstvene probleme. Konzumiranje biljnih čajeva osnažit će obrambeni sustav protiv virusa i bakterija .

5 . Ubrzava metabolizam

Čaj za detoksikaciju ubrzava metabolizam, omogućuje sagorjeti kalorije, čak i kada se odmarate. To može pomoći u mršavljenju jer čajevi za detoksikaciju imaju termogenski učinak koji sagorijeva masnoće i smanjuje nakupljanje masnoća u tijelu.

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 16:22