VRLO HRANJIVO

Neki je koriste da bi svoje lice doveli do savršenstva, no sperma bi mogla biti dovoljna i za - preživljavanje

Sperma/Ilustracija

 Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia/Andriy Popov/Panthermedia/Profimedia
Muški ejakulat sadrži esencijalne nutritive poput kalcija, cinka, magnezija i šećera

Pojedinci, ekstremna manjina, koriste ju kao ekstrakt kojim svoje lice nastoje dovesti do savršene mekoće. Kourtney Kardashian je njezino pijenje navela kao integralni sastojak za povećanje plodnosti. Taj tajni sastojak za lijepo lice i, prema medicinskim savjetima Kourtney, pospješivanje plodnosti je - sperma. Ipak, taj ljepljivi muški ejakulat bjelkaste boje sam bi mogao biti sasvim dovoljan i za preživljavanje jer, kako piše američki lifestyle portal PopSugar, sadrži esencijalne nutritive poput kalcija, cinka, magnezija i šećera.

Da bi se osoba prehranila spermom potrebno je konzumirati ogromne količine. Vjerojatno bi trebalo ispiti koji litru iz boca punjenih na donjoj pipi. Pijenje izravno sa samo jedne pipe, bez čaša ili boca, ne bi bilo dovoljno za zadovoljenje hranidbenih potreba osobe zbog ograničenih kapaciteta. Stoga stručnjaci savjetuju da taj argument ne bude presudan u odlučivanju gutanja ili pljuvanja partnerove sperme.

Pa kako se to sperma probavlja?

- Kad je progutate ona prolazi istim putem kao i hrana. Na isti se način i probavlja - rekao je doktor medicine Daniel Boyer i dodao da je ta izlučevina slična hrani, da sadrži brojne nutritive koje svakodnevno jedemo. Na kraju, kad prođe ljudski probavni sustav, ističe Boyer, ejakulat izlazi kao dio mokraće ili izmeta.

- Nutritivni sastav sjemena nije dovoljno značajan da bi se moglo osloniti na njega kao izvor hranjivih tvari za tijelo, ali kad bi osoba konzumirala jako velike količine, imala bi sve potrebno da održava svoje zdravlje - kazao je doktor. Otkrio je i da sperma sadrži hormone serotonin i oksitocin koji poboljšavaju raspoloženje. Dakle, argument za konzumiranje može biti i sreća. Tako je sperma dobila još jednu možebitnu upotrebu nakon biološke, kozmetičke i medicinske. Možda neće biti raširena, ali ako ništa, kako zaključuju u PopSugar, dobro je biti informiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:31