NOVI BLOG

MISIJA DIANOVO: POBIJEDITI DIJABETES UZ POMOĆ ZNANOSTI I NUTRICIONIZMA Pucamo iz svih oružja, želimo biti najbolji prijatelj svih dijabetičara

Članovi Zagrebačkog društva dijabetičara i urednik Dianovo bloga smišljaju prvu akciju. Lijevo: Davor Skeldežlija, Gordan Hudina, Ana Špoljarić, Darija Cerin, Tihana Sadek, Manja Prašek i urednik bloga Dianovo Gojko Drljača
 Neja Markičević / CROPIX
 

Iskusni urednik bloga Dianovo Gojko Drljača donosi svoju priču o preokretu dijabetesa Tipa 2 nakon 15 godina i otkriva kako i vi uz pomoć znanosti i nutricionizma možete pobijediti opakog neprijatelja.

Blog Dianovo pucat će informacijama iz svih oružja po dijabetesu i bit će najbolji prijatelj svih dijabetičara, borac za njihova prava i istinu o dijabetesu.

Više na blogu Dianovo.

- Ne želim se gurati u centar priče. Vjerujem da svi problemi i dileme hrvatskih dijabetičara moraju dobivati puno veći medijski prostor već samo zbog toga što ih je više od 400.000. Još sam čvršće uvjeren da heroina nove medijske pažnje mora biti znanost koja sve više zna o tome kako preokrenuti tijek dijabetesa, bolesti koja može prouzročiti niz teških komplikacija, napraviti od dijabetičara invalida ili ga čak ubiti u vrlo kratkom roku.

No, moram priznati da imam zanimljivo osobno iskustvo: uz pomoć znanosti i nutricionizma ponovno sam neovisan o inzulinskim injekcijama.

Dijabetičar sam tipa 2 petnaest godina. Šest godina bio sam na popriličnim količinama inzulina. Prvenstveno uz pomoć prehrane i treninga uspio sam napraviti preokret iako nisam vjerovao da je to moguće. To me uvjerilo da naša nakladnička kuća mora pokrenuti blog za dijabetičare, Dianovo. I to ne da bismo budili lažne nade.

Organizam mnogih dijabetičara već je doživio tolike promjene da život bez lijekova i(ili) inzulina nije zdrava opcija. Blog Dianovo bit će prvi protiv lažnih proroka i nadriliječnika koji pokušavaju odvesti dijabetičare na stranputice tzv. alternativne medicine, često s teškim, pa i tragičnim posljedicama.

Uređivačka politika Dianovo bloga bit će usko vezana uz temeljne etičke principe suvremene medicine. Dianovo će biti najbolji prijatelj dijabetičarima, tražit će saveznike u doktorima i znanstvenicima. Njegov glavni interes bit će dizanje kvalitete života i prava oboljelih od dijabetesa. Danas nam napredna molekularna biologija koju primjenjujemo u suvremenoj medicini i nutricionizmu može pomoći da dijabetes tipa 2 stavimo puno lakše pod potpunu kontrolu nego što se to mislilo prije samo 10-15 godina. Štoviše, danas je puno jasnije da je potpuni preokret kad je riječ o dijabetesu sasvim moguć scenarij, piše Gojko Drljača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:15