NOVO ŠTIVO

Knjiga kolumni Donatelle Verbanac ‘Volim gorko!...’: 74 priče o tome kako dobro i zdravo jesti

Zašto je šećer slatki ubojica i kako odabrati sol za pojedino jelo, saznat ćete u knjizi

ZAGREB - Kolumne vrsne hrvatske biokemičarke Donatelle Verbanac, koja radi kao docentica na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, i koja je od studenoga 2009. do lipnja 2011. godine u Jutarnjem listu pisala sjajne tekstove o hrani i njezinim sastojcima, objedinjene su u knjizi ‘Volim gorko!... i druge priče o tome kako dobro i zdravo jesti’. Promocija knjige održana je u ponedjeljak u Zagrebu.

“Kako je meso odigralo ključnu ulogu u evoluciji, ili zašto je šećer slatki ubojica gori od alkohola, saznat ćete kroz pravi spoj popularnog i znanstvenog.

Zašto je gorak okus maslinovog ulja dobar za zdravlje, kako odabrati odgovarajuću sol za pojedino jelo ili kada debljina postaje opasna bolest, samo su neka od aktualnih pitanja na koja ćete dobiti odgovore u ovoj zbirci kolumni”, napisala je druga dama, koja dijeli jednaku strast prema hrani, dr. sc. Darija Vranešić Bender u predgovoru knjige. Dovoljno da ona postane intrigantno štivo koje treba pročitati.

Knjiga u izdanju Jutarnjeg lista prodaje se na kioscima za 19.90 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:37