VELIKO PRIZNANJE

Klinici Svjetlost uručen je prestižni status od Johnson&Johnsona: ‘Mi rješavamo izazove‘

Priznanje Nikici Gabriću
 Krume Ivanovski
‘Sa željom ponuditi najveću razinu oftalmologije, poboljšavamo svjetsku oftalmologiju u suradnji s Johnson&Johnsonom‘

Johnson&Johnson multinacionalna svjetska korporacija, vodeća farmaceutska kompanija na svijetu, danas je zagrebačkoj klinici Svjetlost dodijelila prestižan status Center od Education (Centar za edukaciju) u području oftalmologije.

Ovaj međunarodni dokaz izvrsnosti medicine Klinike Svjetlost koju svojom vizijom predvodi osnivača, ugledni oftalmolog, prof.dr.sc. Nikica Gabrić potvrda je uspješnosti rada 70 oftalmologa Svjetlosti.

„Pred gotovo 24 godine počela je priča o Svjetlosti, moj tadašnji cilj bio je dovesti modernu medicinu i najnovije tehnologije iz oftalmologije u Hrvatsku. Kao i sada tada je uvijek bio jedan glavni cilj, pacijent. U Svjetlosti je pacijent u središtu svega, o tome govori više od pola milijuna pregledanih pacijenata u zadnjih nekoliko godina i stotine tisuća pacijenata koji su svoje probleme s očima pronašli u Svjetlosti.” rekao je profesor Nikica Gabrić.

image
Thomas Mullern i prof.dr.sc. Nikica Gabric
Nera Simic/Cropix

Danas je Klinika Svjetlost višestruko prepoznat lider u oftalmologiji, a za Johnson&Johnson Vision radili su na razvoju i testiranju novih proizvoda, inovativnih proizvoda kao sto su: Symfony, Synergy i Eyhance leće, Catalys laser za kirurgiju mrene.

image
Nikica Gabrić
Krume Ivanovski

Uživo je tim iz Svjetlost u pandemijsko doba vješto izveo 9 operacijskih zahvata unutar 2 h po prvi put predstavljajući ugradnju Synergy Toric II leće. Pred 1200 odabranih oftalmologa liječnici Svjetlosti su prenosili znanje iz Zagreba svijetu.

image
prof.dr.sc. Nikica Gabric
Nera Simic/Cropix

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost suradnjom sa svjetskim brendovima radi na razvoju novih inovativnih procedura i proizvoda u oftalmologiji, a dodjelom statusa Centra za Edukaciju počeo je projekt upućivanja europskih i svjetskih oftalmologa na edukaciju u Zagreb da bi stekli vještine i znanje u primjeni novih tehnologija.

image
Vili Beroš
Krume Ivanovski
image
Vili Beroš
Krume Ivanovski

Od svog osnutka 1998. do danas Svjetlost je postala vodeća ustanova, predstavnik rezultata privatnog zdravstva i postala jedna od vodećih svjetskih oftalmoloških ustanova, a ovim nastupima i priznanjima s pravom se svrstava u oftalmološke inovatore.

image
prof.dr.sc. Nikica Gabric
Nera Simic/Cropix

Danas u sustavu Svjetlosti djeluje preko 300 zaposlenika koji brinu o viziji najbolje oftalmologije dostupnoj za svakog pacijenta. Više od 1000 očiju dnevno povjereno je oftalmolozima klinike Svjetlosti koji znanjem, posvećenosti i strašću na 6 lokacija u Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banja Luci, Budvi i Skoplju brinu o zdravlju očiju.

image
Priznanje Nikici Gabriću
Krume Ivanovski

Liječnici Svjetlosti su godinama aktivni sudionici Europskih i Svjetskih kongresa oftalmologa. No ove 2021 godine njihov raspored je posebno aktivan. U veljači su bili dio virtualnog Europskog kongresa gdje su prezentirali svoje rezultate, u srpnju su bili dio AECOS kongresa (američko-europski očni kirurzi), krajem srpnja doktor Ivan Gabrić ima 2 pozvana predavanja na američkom kongresu u Las Vegasu, a u listopadu čak 4 liječnika iz Svjetlost su pozvani predavači u Amsterdamu na Europskom oftalmološkom kongresu.

image
prof.dr.sc. Nikica Gabric
Nera Simic/Cropix

„Biti pozvani predavač bilo gdje je velika čast za liječnika, to znači da su oni koji su najkritičniji, a to su kolege, prepoznali da imate nešto za pokazati i reći. No kada vas iz Hrvatske pozovu da dođete u Ameriku i predajete pred vodećim oftalmolozima svijeta i to ne jedno već 2 predavanja to je poseban osjećaj.“ izjavio je dr. Ivan Gabrić.

image
Nikica Gabrić
Krume Ivanovski
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 04:24