RECESIJSKA DIJETA

KAKO SMRŠAVJETI, UŠTEDJETI I POPRAVITI RASPOLOŽENJE 14-dnevna dijeta sa 6 namirnica za jedan konfekcijski broj manje

 Shutterstock
Ova dijeta ima tri cilja: smršavjeti, uštedjeti i popraviti raspoloženje. Srećom, jednostavna kuhinja koristi zdrave, tradicionalne namirnice




Ova dijeta ima tri cilja: smršavjeti, uštedjeti i popraviti raspoloženje. Srećom, jednostavna kuhinja koristi zdrave, tradicionalne namirnice koje sadrže i sastojke povoljnog utjecaja na raspoloženje. A ono će se popraviti čim izgubite koji kilogram.No, da bi bilo tako, morate paziti na količinu unesenih kalorija.

Ponedjeljak

Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 4 žlice müsla s čašom djelomično obranog mlijeka

Užina: 1 jabuka

Ručak: omlet od 1 jaja sa 50 g kuhanog krumpira i 20 g graška pirjanog na žličici maslinova ulja; kuhane mahune (80 g) začinjene žličicom maslinova ulja

Užina: 1 banana srednje veličine

Večera: skuša pečena na žaru (200 g) s krumpirom pečenim u pećnici (100 g); salata od cikorije, rajčice i celera začinjena žlicom ulja, čaša vina

Utorak

Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 2 ploške dvopeka s pekmezom ili medom

Užina: 1 mrkva

Ručak: 80 g tjestenine sa 80 g srdela poprženih na nasjeckanom luku i začinjenih mješavinom od žlice nasjeckanog komorača, žlice pinjola, žlice nasjeckanih badema i žlice grožđica

Užina: 1 jogurt

Večera: gusta juha od povrća; 120 g šunke i 60 g svježeg kravljeg sira

Srijeda

Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 30 g suhih keksa; svježe iscijeđen sok naranče

Užina: zdjelica jagoda zaslađenih s malo fruktoze

Ručak: 80 g tjestenine sa svježim rajčicama (80 g) i pecorinom (20 g) te sa žlicom maslinova ulja; 60 g naribane mrkve

Užina: 1 jabuka

Večera: 120 g svinjske pečenice pečene u pećnici sa 200 g pirjanog graška, mrkve i luka

Četvrtak

Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 2 ploške dvopeka s pekmezom ili medom

Užina: 1 voćni jogurt

Ručak: 150 g salate od leće s rajčicom, mladim lukom, inćunima konzerviranim u ulju i ocijeđenim (40 g) te žličicom čistog djevičanskog maslinova ulja

Užina: 1 banana

Večera: bob začinjen pecorinom (30 g); pileća prsa (100 g) sa zelenom salatom i komoračem te začinjena žlicom maslinova ulja, 1 jabuka

Petak

Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 2 ploške dvopeka s pekmezom ili medom

Užina: 1 jabuka

Ručak: komad slane torte sa špinatom i mozzarellom; miješana salata začinjena žlicom maslinova ulja

Užina: frape od 1 kruške, pola banane i čaše mlijeka

Večera: krema pripremljena od 300 g mrkve, 1 malog krumpira, nasjeckanog luka, žlice naribanog parmezana i žličice ulja; filet oslića pečen u tavi na žličici ulja i poslužen sa 80 g pirjanog graška

Subota

Doručak: kava ili čaj s malo fruktoze; 4 žlice müsla s čašom djelomično obranog mlijeka

Užina: zdjelica jagoda zaslađena s malo fruktoze

Ručak: tanjur rižota alla milanese (80 g riže i 1 žličica ulja); povrće pečeno na žaru

Užina: 1 jabuka

Večera: svinjski but pečen u pećnici (150 g) s pireom od krumpira (100 g); salata od malih rajčica sa svježim lukom i žlicom ulja; čaša vina

Nedjelja

Brunch: 1 meko kuhano jaje; ploška dvopeka; 100 g šunke i 80 g nemasnog svježeg kravljeg sira s čajem ili kavom zaslađenom s malo fruktoze; svježe iscijeđen sok naranče

Užina: voćna salata začinjena žličicom fruktoze

Poslijepodnevni zalogaj:

1 jabuka

Večera: pečena piletina (150 g) s prženim krumpirom (80 g); zelena salata s celerom i žlicom ulja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 07:30