POREMEĆAJ PREHRANE

ČUDESAN OPORAVAK ŽENE KOJA JE TEŽILA SAMO 19 KILA Bila je na rubu smrti, no uspjela se izvući iz ralja anoreksije

 Foto: Screenshot NBC

Nešto ranije ove godine, Rachael Farrokh, očajnički je tražila pomoć u borbi protiv uznapredovale anoreksije. U svojoj je borbi uspjela, a svoja iskustva sada dijeli s onima koji pate jednako kao što je patila ona, javlja CNN.

Kad je u travnju objavila video na Youtube-u, ova 37-godišnjakinja imala je nevjerojatnih 19 kila na svojih 170 centimetara visine i bila blizu smrti.

Video koji je objavila bio je zapravo njezin poziv upomoć. Bile je poput kostura, prikovana za krevet, nije mogla uloviti dah.

No bez obzira na šokantnu pojavu, njezina volja za životom je prevladala. Trebao joj je novac za liječenje, a svijet je na njezinu molbu odgovorio tako da je ubrzo na GoFundMe stranici prikupljeno 200.000 dolara za njezino liječenje.

U svibnju, Farrokh je rekla novinarima da zna da joj je vrijeme ograničeno i da će bez pomoći dobrih ljudi izgubiti bitku protiv bolesti. No otada se čudesno oporavila.

Tijekom čitavog putovanja prema ozdravljenju, bilježila je svaki korak, tako da su na Facebook stranici Rachael's Road to Recovery svi mogli pratiti kako napreduje.

Uz odobrenje svojih liječnika, ove je godine sudjelovala u 'Maršu protiv poremećaja u prehrani', održanom u Washingtonu. Rachael, naizgled puno zdravija i sretnija, rekla je kako će učiniti sve da pomogne onima koji pate od istih problema i da podigne svijest o ovoj bolesti. .

'Imam ogromnu obitelj koja se zove svijet! Osjećam kako su me svi zagrlili jednom velikim zagrljajem!', rekla je sretna Rachael.

No njezino ozdravljenje još nije konačno i pred njom je još dosta posla.

'Veselim se životu jer ono što je prije tri mjeseca izgledalo samo kao mali tračak nade, sad je posve izvjestan oporavak. Povratila sam snagu i odlučnost. Moj cilj je potpuno se oporaviti i govoriti o ovoj opakoj bolesti kako bih pomogla drugima.'









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 12:47