STRUČNI SAVJET

DEŽURNI TELEFON 'DOKTORA U KUĆI': RECITE ZBOGOM PROTEZAMA! Doktor Trampuš otkriva kako

Ako imate neke zdravstvene tegobe, a nemate vremena za posjet liječniku, zovite na telefon 01 610 33 40.

Potrudit ćemo se da vam pomognemo, ili da vas uputimo na pravu adresu.

Liječnik specijalist svaki radni dan od 15 do 17 sati odgovara na vaša pitanja.

Danas je od 15 do 17 sati dežuran: dr. Zdenko Trampuš, stomatolog. Doktor Trampuš savjetovat će vas vezano uz današnju temu - all on 4 postupak

Jutarnji.hr ima rubriku Jutarnji doktor kojoj možete pristupiti na adresi doktor.jutarnji.hr

Što je 'all on 4 postupak'

Za sve one koji nemaju vremena čekati postoji rješenje poznato kao "All on 4" postupak ugradnje i traje samo nekoliko sati. Možda vam zvuči nemoguće, ali taj svjetski tehnološki hit omogućuje pacijentima da kažu zbogom protezama, jer se radi o brzoj ugradnji četiri implantata u bezube čeljusti, a zubi se digitalno dizajniraju pomoću najmodernijeg softvera.

Tijekom četiri sata pacijent dobiva prototip zuba koji služi kao privremeno rješenje. Finalno dizajnirane zube po svojoj mjeri dobit će unutar dva mjeseca.

Pitate se kako izgleda postupak "All on 4"? Prvi korak su pretrage - napravi se ortopan i 3D čeljusti. Potom se 3D snimka u posebnom kompjutorskom programu pretvara u trodimenzionalan model te se na njemu izrađuje plan implantološkog zahvata i protetskog rada. Ležište za implantat u kosti radi se naprednim piezo kirurškim uređajem koji djeluje na principu ultrazvučne kavitacije. To je precizno i bezbolno rješenje te omogućuje brže srastanje implantata s kosti.

Novi zubi u četiri sata mogući su i uz vađenje zuba: važno je da nema štete za organizam, sustav je maksimalno siguran za pacijenta, a njegove najveće prednosti su brzina i kvaliteta - uz jednokratan operativni zahvat imat ćete zube poput vlastitih, a žvakanje je moguće odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:50