NEKIRURŠKI LIFTING LICA

Zaustavljanje znakova starenja na svim razinama

 

U svijetu estetike trenutačno ne postoji atraktivnija tema od pomlađivanja lica i njegova liftinga bez operacije. Kao plastični kirurg koji osim metoda nekirurškog pomlađivanja lica vlada i kirurškim tehnikama pomlađivanja lica poput operacija face liftinga i operacija očnih kapaka, mislim da mogu biti vrlo objektivan i realan kod postavljanja granice za nekirurško ili kirurško pomlađivanje te kod savjetovanja svojih klijenata i izrade njihova terapijskog plana pomlađivanja.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU: Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 30. rujna 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja

Ono što je trenutno u svijetu aktualno je tzv. holistički pristup pomlađivanju lica, odnosno "full face approach" kojim tretiramo cijelo lice i zaustavljamo znakove starenja na svim razinama koje se često istovremeno događaju.

Ako govorimo o dobi, žene i muškarci stariji od 35 godina, koji su primijetili znakove gubitka volumena u obrazima, početak "višenja" kože lica, odnosno naglašenije podočnjake, produbljene nazolabijalne brazde, pojavu marionetskih linija te manje nabore kože pored brade koji liniju donje čeljusti počinju činiti neravnom, idealni su kandidati za nekirurški lifting lica.

Nekoliko je glavnih procesa koji se na licu simultano odvijaju i počinju već u 30-im godinama, a to su gubitak volumena, odnosno atrofija dubokih slojeva masti i gubitak tonusa i volumena mišića lica, što za posljedicu ima smanjenje volumena obraza i pad kože prema nazolabijalnim brazdama i marionetskim linijama. Istovremeno dolazi i do gubitka kolagena u koži te ona gubi na kvaliteti i postaje manje elastična, manje hidrirana i samim tim manje sposobna oduprijeti se vanjskim utjecajima gravitacije i UV zračenju koje je neprestano oštećuje.

Ono po čemu se, osim po anatomiji i izgledu lica, razlikujemo je i genetski kod starenja zbog kojeg ne starimo svi na jednak način, niti su kod svih ljudi u određenoj dobi procesi starenja jednako odmakli pa je logično da se u danom trenutku ne možemo niti na jednak način pomlađivati niti se na cijeli proces starenja lica može značajnije utjecati samo s jednom estetskom metodom, nego idealnom kombinacijom više njih. Upravo zbog toga potreban je realan i kritički prvi pregled estetskog kirurga s jasno definiranim planom pomlađivanja u kojem će se odrediti svi potrebni estetski tretmani u određenom terapijskom razdoblju koji će zajedno doprinijeti mlađem, podignutom i svježijem licu.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU: Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 30. rujna 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja

U Poliklinici Duduković najveću pažnju pridajemo upravo konzultacijama i izradi terapijskog plana za svakog pojedinog klijenta jer smatramo da baš svaki klijent treba biti objektivno informiran o stanju svojeg lica i o strategiji i mogućnostima estetskog liječenja. Prije samog liftinga lica određujemo protokol obnavljanja kvalitete kože nekim od skinboosting tretmana, a nakon hidriranja kože posvećujemo se brisanju finih linija čela, vertikalnih bora između obrva i linija smijalica oko očiju, što postižemo Vistabel tretmanima. Ujedno botoks tretmanom prema potrebi korigiramo i položaj obrva. Nakon liječenja botoksom procijenimo potrebe za korekcijom podočnjaka koju najčešće tretiramo hijaluronskim dermalnim filerima, a zatim pristupamo liftingu srednjeg i donjeg dijela lica koji radimo u dvije faze. Prva faza je faza nadoknade izgubljenog volumena hijaluronskim i kolagenskim dermalnim filerima, dok je druga faza direktno podizanje kože lica Silhouette soft koncima.

Volumen malarnih regija i zigomatični lukovi nosivi su dio kože srednjeg dijela lica pa lifting obično počinjemo s nadoknadom izgubljenog volumena hijaluronskim filerima. Za korekciju srednjeg dijela lica najčešće je potrebno 1-3 ml filera ovisno o tome je li obraze potrebno samo konturirati ili ih npr. želimo dodatno naglasiti novim volumenom i tako dobiti na atraktivnosti lica.

Kod nadoknade volumena donjeg dijela lica u pravilu koristimo Ellanse dermalne filere, u prosjeku 1-2 ml, koji osim volumizacijskog efekta kojim korigiramo liniju donje čeljusti, potiču i produkciju kolagena, zbog kojega tretirana koža postaje elastičnija i više tonizirana. Važno je spomenuti da su Ellanse fileri polutrajni fileri koji, ovisno o odabranom modelu, garantiraju rezultate od 1 pa čak do 4 godine.

Tako pripremljena koža idealna je za nastavak liftinga koncima u 2. fazi našeg terapijskog plana. Nekirurški zatezajući konci jedini su proizvodi na neinvazivnom estetskom tržištu koji imaju mogućnost direktnog vektorskog suspenzijskog podizanja kože i zaslužni su za tzv. “V.shaping” efekt donjeg dijela lica. Za razliku npr. od dermalnih filera koji lifting efekt postižu jedino horizontalnim širenjem pojedinih regija lica. Stoga je razumljivo da ćemo, ako za lifting lica koristimo samo dermalne filere, za sličan lifting efekt dobiti hipervolumizirane pojedine regije lica poput nekritički povećanih obraza koje, na žalost, sve češće srećemo na gradskim ulicama.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU: Sva pitanja o estetskoj kirurgiji i neinvazivnim zahvatima, koja vas zanimaju općenito ili na vašem primjeru, možete postaviti vrhunskim stručnjacima kroz obrazac u članku do 30. rujna 2018. Odgovore ćemo objaviti na Jutarnji.hr te poslati mailom korisnicima koji su postavili odabrana pitanja

Silhouette soft niti, kao i Ellanse fileri, potenciraju proizvodnju novog kolagena koji nakon njihove razgradnje ostaje kao nosač kože tretirane regije. Za podizanje lica obično je potrebno 2 do 3 para Silhouette soft niti. Rezultat nakon aplikacije konaca traje oko dvije godine. Upravo sinergija apliciranog volumena Ellanse filera, sinteza novog kolagena nakon aplikacije oba proizvoda i direktnog suspenzijskog efekta Silhouette soft niti u našoj Poliklinici nameće se kao metoda izbora za postizanje prirodnih rezultata liftinga kože lica kod svih klijenata koji ne zahtijevaju kirurško estetsko liječenje.

Nakon ovako provedenog liftinga lica rezultati će potrajati i do dvije godine pa klijentu u međuvremenu ostaje održavati kvalitetu kože mezoterapijskim protokolima i tretirati fine linije gornjeg dijela lica botoks tretmanima koje je potrebno ponoviti dva do tri puta godišnje. Cijeli paket podijeljen je u otprilike 4-5 posjeta našoj Poliklinici tijekom godine, što, osim što je i financijski prihvatljivije, garantira pozitivne pomake na licu nakon baš svake pojedinačne posjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:09