PANIKA U SAD-u

VIP KLIJENTI SALONA ZA LJEPOTU ZARAZILI SE SMRTONOSNIM VIRUSOM Podvrgnuli se 'vampirskom tretmanu', popularnom i među hrvatskim estradnjacima...

 
 Profimedia, MirrorPix

Vlasti u Albuquerqueu u Novom Meksiku istražuju salon za ljepotu nakon što se dvoje ljudi, koji su prošle godine ondje bili na takozvanom vampirskom tretmanu, zarazilo HIV-om.

Salon je zatvoren prošlog rujna nakon što je inspekcija otkrila da se ne pridržavaju svih sigurnosnih mjera zbog čega može doći do širenja raznih zaraza među klijentima, poput HIV-a.

Ministarstvo zdravstva Novog Meksika nudi besplatno i anonimno testiranje na HIV, hepatitis B i hepatitis C svima koji su između svibnja i rujna 2018. primili tretman koji se provodi injekcijama, piše Sky News. Tajnica ministarstva Kathy Kunkel rekla je:

- Premda se više od sto VIP klijenata salona za ljepotu već testiralo, ministarstvo želi osigurati testiranje i savjetovanje svima koji su primili injekcije vezane uz tretman. Testiranje je jako važno jer postoje učinkovite metode terapije za HIV i mnoge oblike hepatitisa.

Vampirski su tretman popularizirale Angelina Jolie i Kim Kardashian West koja je selfie s jednog takvog tretmana objavila na Instagramu 2013. Radi se o tretmanu pomlađivanja kože u estetskoj medicini, a provodi se krvnom plazmom. Od samog klijenta se uzima krv jer ljudska plazma sadrži proteine koji imaju biološku aktivnost stimulacije i ubrzanja regeneracije tkiva.

Klijenti lako mogu biti izloženi infekcijama ako igle ili druga oprema nisu ispravno sterilizirane, ili ako se za postupak koristi neprovjerena krv druge osobe.

Vampirskom tretmanu proteklih su se godina podvrgnule i neke domaće estradne zvijezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 21:29