SKI PATROLA - MADONNA DI CAMPIGLIO

VIDEO: POPULARNE CIJENE, BRILJANTNO SKIJANJE I DOBAR NOĆNI ŽIVOT Madonna nokautirala Alta Badiju u dvoboju talijanskih skijaških divova!

 
 Boris Kovačev / CROPIX

Poput lakonogog izazivača svjetskog prvaka, pun motiva, energije, želje za senzacijom, Madonna je skakutala u ringu s Alta Badijom.

Skakutala i bockala, povremeno ozbiljno udarala, ne gubeći snagu niti tempo. A sve s opakim predumišljajem, do u detalje razrađenim planom. Znala je točno kada, u kojoj rundi će krenuti u konačno šaketanje i zadati protivniku konačni, odlučujući udarac. Knock out! Madonna di Campiglio je nokautirala Alta Badiju.

Boris Kovačev / CROPIX

Skijaški giganti

O jednom se bodu radi, netko će reći, nije puno. Pa i nije - radi se o dva skijaška giganta koji su u dosadašnjoj skijaškoj patroli pokazali najviše. Ali, kako se uopće, čime, kojim oružjem, kakvim adutom Madonna drznula izazvati do danas nepobjedivu Alta Badiju? Cijenom. Eto, to je taj bod. Bodić. U gotovo svemu ostalom ova su dva skijališta jednako blizu savršenom.

Boris Kovačev / CROPIX

Madonna di Campiglio staro je ime, ona u nekom neslužbenom europskom vrhu postoji jako dugo. Ali sama, bez potpore satelita Folgaride, Marilleve i Pinzola ne bi mogla na tron. Na vodeće mjesto nakon 19 pročešljanih skijališta. Ski Area se, da ponovimo gradivo, zove ta regija. Madonna je, sukladno tom zvučnom imenu, najjača karika.

Krajem siječnja u Madonni je bilo skoro 150 cm snijega. Onog istog koji je pao prije 80 dana! Nakon toga - nula. Zero. Nije niti potrebno, dapače, lijepo je kad su ceste suhe, a staze nakrcane tim bijelim prahom.

Boris Kovačev / CROPIX

Noćni spektakl

Rundu smo započeli, a kako bi drugačije nego, s nekoliko spustova po čuvenoj Canalone Miramonti. Slalomska staza za noćni spektakl Svjetskog kupa. Držim se tradicije koju sam izmislio tamo prije 15-ak godine: nakon skijanja po Canalone, za ručak konzumiram canelone. I kad sam već prešao na temu hrane, da odmah pojasnim zašto je Madonna od danas vodeće skijalište naše Ski patrole.

Radi cijena. Vrlo jednostavno, ona ima sve što ima Alta Badia, ima glamur, ima savršeno uređene staze, ima odlične žičare, ima visinu, puno snijega... I ima biftek po 15 eura! E, to Alta Badia nema. I točka. Sva je hrana jednako vrhunska kao i u Alta Badiji (tri restorana s Michelinovim zvjezdicama!), ali ovdje gotovo 30 posto jeftinija. Takvi su i hoteli (nažalost, ne i skijaške karte). Stariji su, što ne mora biti mana, udobni, komforni i - jeftiniji.

Još jedna prednost Madonne noćni je život. Nekoliko vrlo zanimljivih barova i potom neizbježni klub 54. Zabavnija je od Alta Badije i tu prestajem s davanjem komplimenata. Mislim da je sve jasno. A slijedi još nekoliko austrijskih giganata poput St. Antona, Söldena, pa francuski briljanti Les Deux Alpes, Val Thorens, Val d’Isere, “malo čudo za sitne šolde” Puy St. Vincent... Bit će napeto.

SKI PASS

Dnevna 56 €

Šestodnevna 287 €

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:58