I ONA POMAŽE

VIDEO: MIA DIMŠIĆ NE ŽMIRI NA NEPRAVDU, BUDITE I VI POPUT NJE! Šesterostruka dobitnica nagrade Porin pridružila se kampanji za dobrobit životinja

 
 Berislava Picek / CROPIX

Mlada pjevačica Mia Dimšić u svojoj glazbenoj karijeri niže uspjeh za uspjehom, a suradnjom s Mrežom za zaštitu životinja pokazala je da, osim lijepoga glasa i stasa, ima još ljepše srce. Uz pretrpan raspored i snimanje novoga spota, talentirana glazbenica pronašla je vrijeme i za pomoć onima najranjivijima - napuštenim životinjama.

U simpatičnom videu Mia je progovorila o nužnosti udomljavanja životinja i odličnom alatu pomoću kojega možemo iskorijeniti problem napuštenih životinja u Hrvatskoj, a to je uvođenje obvezne trajne sterilizacije.

Osječanki su se u spotu pridružili i četveronožni sugrađani, odnosno stanovnici osječkoga azila koji vodi Udruga Pobjede, jedna od 30 udruga sjedinjenih u Mreži za zaštitu životinja, koje od ožujka ove godine intenzivno rade na kampanji "Ili žmiriš ili si za kastraciju". Glavni cilj kampanje je edukacija javnosti o nužnosti propisivanja obvezne sterilizacije od strane gradova i općina kako bi se napokon riješio problem neželjenih životinja.

- Samo u osječkom azilu ima više od 200 napuštenih pasa - rekla je Dimšić i pozvala sve da podrže kampanju "koja potiče kastraciju i udomljavanje kako bi što manje životinja bilo nezbrinuto i na ulici". Iako ne govore ljudskim jezikom, četveronožni akteri spota odlučili su vrtjeti repom više nego inače i pozvati sve potencijalne udomitelje da ne kupuju, nego spašavaju napuštene životinje te pokažu da život uistinu nije siv, što im je i sama Mia još jednom došapnula.

Udruge Mreže za zaštitu životinja svakodnevno skrbe o tisućama napuštenih životinja, dok im domove i skloništa redovito pune neodgovorni skrbnici koji ne kastriraju svoje ljubimce, već se njihovih potomaka rješavaju napuštanjem, iako je postupak trajne sterilizacije jednokratan, dostupan u svakoj veterinarskoj ambulanti i ima brojne zdravstvene prednosti.

Samo prošle godine 30 udruga spasilo je živote gotovo 5000 pasa i mačaka, a sad je red da odgovornost preuzmu i ostali. Upravo zato Mia poziva građane da šalju e-mailove svojim gradovima i općinama s molbom da isti uvedu obveznu sterilizaciju i tako riješe uzroke problema, spriječe patnju životinja, a pritom i uštede novac lokalnoj zajednici, koji će se, umjesto na napuštene životinje, moći trošiti na, primjerice, izgradnju vrtića ili dječjih igrališta.

hummingbird family.. :)

A post shared by Mia (@miadimsic) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2022 07:48