NEKI NOVI ‘FEJS‘

Zuckerberg radikalno rebrendira kompaniju: ‘Dragi zaposlenici, odsada ste moji meta-drugovi!‘

Mark Zuckerberg

 Yichuan Cao/Ddp Usa/Profimedia
Tvrdi da je Meta sada ‘metaverzalna tvrtka koja gradi budućnost društvenih veza‘, a ne tvrtka fokusirana na društvene medije.

"Brzo reagirajte, gradite nove sjajne stvari i živite u budućnosti", poručio je Mark Zuckerberg zaposlenicima u predstavljanju novog smjera kompanije Meta, piše Guardian.

Osim toga, Zuckerberg je predstavio niz novih slogana i promjena u tvrtki koja se prethodno zvala Facebook.

U objavi koju je podijelio na svojoj Facebook stranici, Zuckerberg je napisao da je Meta sada "metaverzalna tvrtka koja gradi budućnost društvenih veza", a ne prvenstveno tvrtka fokusirana na društvene medije. Tvrtka će, sukladno tome, svoje zaposlenike ubuduće nazivati "metamates" (u slobodnom prijevodu - "meta drugovi").

Zuckerberg je istaknuo da želi reformirati pravila i vrijednosti tvrtke, koje nisu ažurirane od 2007. godine. Također je potaknuo radnike da se “fokusiraju na dugoročni učinak”.

- Fraza "Usredotočite se na dugoročni učinak" naglašava dugoročno razmišljanje i potiče nas da produžimo vremenski okvir za učinak koji imamo, umjesto optimizacije za kratkoročne pobjede - napisao je u svojoj objavi.

- Trebali bismo prihvatiti izazove koji će imati najveći utjecaj, čak i ako se potpuni rezultati neće vidjeti godinama - dodao je.

Zaposlenici se suočavaju s brzim odmakom tvrtke od društvene mreže koja se gradila 17 godina do građenja metaverzuma, koji je većini još uvijek nepoznanica. Inženjere Instagrama i Facebooka navodno se potiče da se prijave za poslove u odjelima za metaverzum i virtualnu stvarnost u tvrtki, a Meta je zaposlila tisuće novih radnika iz konkurentskih tvrtki - između ostalih, i Appela.

No, ove promjene lagano brinu i zaposlenike i dioničare tvrtke. Naime, dionice Mete doživjele su povijesni pad nakon posljednjeg poslovnog izvješća, što je dovelo do gubitka više od 230 milijardi dolara u tržišnoj vrijednosti kompanije.

Usprkos povijesnom padu, Zuckerberg je ostao nepokolebljiv u svom uvjerenju da je metaverzum ključan projekt tvrtke (uostalom, u njega je već uložio 10 milijardi dolara).

- Uvjeren sam da je ovo pravi put za kompaniju, poručio je Zuckerberg ulagačima u kompaniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:28