Novi proizvodi

Xiaomi predstavio telefon s baterijom koja bi se do 100 posto trebala napuniti u samo 17 minuta

Xiaomi 11T Pro
 Xiaomi
Xiaomi 11T Pro dolazi sa superbrzim punjenjem od 120W, a Xiaomi 11T s punjenjem od 67W

Xiaomi je u posljednja tri dana bio neobično aktivan: kineska je tvrtka prvo predstavila prilično obećavajući koncept pametnih naočala, a zatim su na globalnom virtualnom događaju prikazali tri nova pametna telefona, kao i novi tablet, pametnu narukvicu, prijenosni projektor i niz proizvoda iz portfelja pametnog doma.

Kada je riječ o pametnim telefonima, Xiaomi je predstavio tri modela iz svoje flagship linije 11: Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro te Xiaomi 11 Lite 5G NE. Modeli 11T i poglavito 11T Pro prije svega su snažno usmjereni prema fotografiji i još više videografiji, što je dodatno osnaženo činjenicom da telefone prati nadimak "Cinemagic". Xiaomi 11T Pro opremljen je trostrukom kamerom sa širokokutnom kamerom rezolucije 108 megapiksela, zatim 2X telemakro kamerom te ultraširokom lećom koja snima u rasponu od 120 stupnjeva. Telefon je kadar snimati sve do 8K rezolucije i u standardu HDR10+.

image
Xiaomi 11T
Xiaomi

I po ostalim karakteristikama riječ je o pravom flagshipu. Primjerice, telefon je opremljen superbrzim punjenjem od 120W, koje Xiaomi zove HyperCharge i za koje obećava da će bateriju napuniti do 100 posto u samo 17 minuta. To je postignuto tehnologijama poput dvostrukog punjenja, dvojne strukture baterije, primjenom grafena u Li-ion bateriji… Sigurnost baterije pri tako brzom punjenju - koje je kadro dovesti do snažnog zagrijavanja - trebala bi biti zajamčena certifikatom TÜV Rheinland Safe Fast-Charge System Certification.

image
Xiaomi 11T i 11T Pro su snažno usmjereni videografiji
Xiaomi

Telefon je pogonjen sistemskim čipom Snapdragon 888, ima ravni AMOLED zaslon dijagonale 6,67 inča s Full HD rezolucijom i frekvencijom osvježavanja slike od 120Hz te s tehnologijama TrueColor, Dolby Vision i HDR10+. Prikazuje više od 1 milijarde boja i može se pohvaliti s 1000 nita vršne svjetline i brzinom uzorkovanja do 480 Hz, a zaštićen je staklom Corning Gorilla Glass Victus. Xiaomi 11T Pro je opremljen i dvostrukim zvučnicima izrađenima u suradnji s Harman Kardonom koji su obogaćeni sustavom Dolby Atmos.

Xiaomi 11T se ne razlikuje značajno od Pro verzije. Također ima trostruku kameru sa širokokutnom lećom od 108 megapiksela, ultraširokom kamerom te 2X telemakro kamerom. I Xiaomi 11T ima brojne mogućnosti snimanja videa kao što su Time Freeze, Night Time-Lapse, Magic Zoom i druge sa samo jednim klikom.

Opremljen je istim zaslonom kao Pro verzija, jedino po čemu je nešto slabiji jest čipset koji ga pogoni - MediaTek Dimensity 1200-Ultra, uz što dolazi 8 GB RAM-a. Također, nema punjenje od 120W, ali ima vrlo respektabilno superbrzo punjenje od 67W, koje bi bateriju od 5000 mAh trebalo napuniti do 100 posto u 36 minuta.

image
Telefoni su opremljeni superbrzim punjenjem
Xiaomi

Xiaomi 11T Pro i Xiaomi 11T dolaze u tri boje s brušenom završnom obradom: sivoj Meteorite Gray, bijeloj Moonlight White te plavoj Celestial Blue. Xiaomi 11T dolazi u dvije memorijske varijante, od 128 i 256 GB, s preporučenom cijenom od 499, odnosno 549 eura. Xiaomi 11T Pro dolazi u varijantama od 8 GB RAM-a i 128 ili 256 GB pohrane. Ti uređaji koštat će 649, odnosno 699 eura. Inačica sa 12 GB RAM-a i 256 GB pohrane će pak koštati 749 eura.

image
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Xiaomi

Xiaomi 11 Lite 5G NE je pak uređaj za koji kineska tvrtka navodi da donosi "flagship performanse u tankom, laganom kućištu". Uređaj dolazi u četiri boje, ima 6,55-inčni AMOLED DotDisplay zaslon, glavnu kameru s rezolucijom od 64 megapiksela, ultraširoku kameru od 8 megapiksela te telemakro kameru rezolucije 5 MP. Pogoni ga sistemski čip Snapdragon 778G 5G, baterija ima kapacitet od 4250 mAh te brzo punjenje od 33W.

image
Xiaomi Pad 5
Xiaomi

Uz telefone, Xiaomi je predstavio i tablet Pad 5 koji se može pohvaliti 11-inčnim WQHD+ ekranom od 120 Hz, zatim prijenosni projektor Mi Smart Projector 2 koji može prikazati sliku u Full HD rezoluciji i emitirati Dolby Audio, zatim pametnu narukvicu Mi Smart Band 6 NFC te Wi-Fi sustav Xiaomi Mesh System AX3000.

image
Mi Smart Projector 2
Xiaomi

Dodatno, kineska je tvrtka dan ranije prikazala koncept pametnih naočala koje se, izgleda, vraćaju u modu nakon propasti projekata kao što je bio, primjerice, Google Glass. Xiaomi Smart Glasses mogu pomoću tehnologije MicroLED prikazivati poruke i obavijesti, pozivati kontakte, pratiti navigaciju, fotografirati i prevoditi tekst pred očima korisnika. Teže pritom samo 51 gram.

image
Xiaomi Smart Glasses imaju 497 komponenti
Xiaomi

Smart Glasses se sastoje od ukupno 497 komponenti, uključujući i minijaturne senzore i komunikacijske module, pa se tako ne radi o dodatnom zaslonu pametnog telefona, nego o neovisnom pametnom uređaju, koji ima vlastite mogućnosti fukcioniranja. Uz osnovne obavijesti, prikaz poziva i slično, uređaj može samostalno izvoditi operacije kao što su navigacija, fotografiranje, teleprompter te prijevod teksta i prijenos fotografija u stvarnom vremenu.

image
Smart Glasses mogu prikazivati navigaciju
Xiaomi

Osim toga, Xiaomi je u Hrvatskoj počeo prodavati električni romobil Xiaomi Electric Scooter 3. Riječ je o modelu koji dolazi u u dvije boje, crnoj Onyx Black i sivoj Gravity Grey, koji je sklopiv u tri koraka, ima maksimalnu brzinu od 25 km/h i električni motor maksimalne snage 600 W. Romobil dolazi i s novim sigurnosnim značajkama, koje uključuju E-ABS regenerativni sustav zaštite od blokiranja kočnica te novu stražnju disk kočnicu s dvije disk pločice. Cijena romobila Electric Scooter 3 je 3099 kuna.

image
Xiaomi Electric Scooter 3 košta 3099 kuna
Xiaomi
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:40