IZDVOJENI PREDAVAČI

Vrhunski stručnjaci predavat će o svojim 'omiljenim' temama

Damir Tomičić, CEO, Axinom Group

Damir je suosnivač i CEO Axinom Groupe, vodeće europske tehnološke tvtke specijalizirane za Microsoftovu web platformu u enterprise segmentu. Damir ima preko 15 godina iskustva u IT industriji i njegova znanja obuhvaćaju područja Microsoft.NET platforme te IT & poslovne arhitekture. Damir je autor mnogih tehničkih članaka i popularan bloger. Redovito drži predavanja na međunarodnim konferencijama. U zadnje vrijeme bavi se proučavanjem zanimljivih scenarija korištenjem najnovijih web tehnologija. Član glavnog odbora njemačkog udruženja softverskih arhitekata, a zadnje tri godine je i urednik Microsoft Architects Connectiona.

Na WinDaysima Damir će sudjelovati na otvaranju tehnološke konferencije gdje će prikazati najnovije trendove i tehnologije, a u zasebnom predavanju će se pozabaviti temom izrade aplikacija s podrškom za upravljanje dodirom kroz korištenje Microsoftovih alata kao što su Visual Studio, Silverlight i Expression Blend.

Rafal Lukawiecki, Startegic Consultant and Director, Project Botticelli

U svojoj ulozi kao strateški konzultant za Project Botticelli Ltd. Rafal je odgovoran za analiziranje i predviđanje trendova u području informacijske tehnologije. Rafal usko surađuje s konzultantskim tvrtkama, velikim razvojnim timovima, kao i sa investitorima i članovima uprava. Specijaliziran je u nekoliko područja: poslovna inteligencija, statisika, rudarenje podataka, sigurnost i kriptografija i IT arhitektura. Rafal je čest i popularan govornik na Microsoftovim konferencijama i imao je priliku predavati skupa s uvaženim govornicima kao što su Bill Gates ili Steve Ballmer. Jedna od njegovih odlika je sposobnost da kompleksne koncepte može objasniti jednostavnim rječnikom, a njegov energični nastup će vas držati zaintersiranim za predavanje bez obzira koliko je kompleksna tema.

Rafal će na WinDaysima, u sklopu tehnološke konferencije, održati nekolicinu predavanja povezanih s temom poslovne inteligencije. Poboljšavanje procesa donošenja odluka i stvaranje boljeg uvida u funkcioniranje kompleksnih organizacija je jedna od glavnih briga čelnih ljudi kompanija. Poslovna inteligencija je u mnogim istraživanjima IT industrije konzistentno ocijenjena kao jedna od glavnih trendova. Cilj njegovih predavanja je sudionicima pokazati Microsoftov pristup upravljanju učinkovitošću i poslovnoj inteligenciji te će pokazati kako se poslovna inteligencija može iskoristiti u uobičajenim poslovnim scenarijima.

Miro Jurić, Development Manager, Microsoft

Miro Jurić je Development Manager u Mobile Communications Bussiness timu u Microsoftu. Karijeru u Microsoftu počeo je 1999. godine unutar Windows CE grupe na razvoju Windows CE 3.0. Nakon pet godina provedenih na razvoju mrežnih komponenti za Windows CE sustav preuzeo je vođenje grupe koja radi direkno s OEM Partnerima (Original Equipment Manufacturer) na proizvodnji svih uređaja zasnovanih na Windows CE ili Windows Mobile platformi.Uz rad s proizvođačima mobilnih uređaja, njegov tim radi vrlo blisko sa Silicon Vendor Partnerima na stvaranju referentnih hardverskih dizajna zasnovanih na njihovim čipovima koji služe kao osnova za početni razvoj novih Windows Phone uređaja.

Miro će na WinDaysima predstaviti dugo očekivani Windows Phone 7 Series koji je nedavno predstavljan na Mobile World kongresu u Barceloni.

Oliver Sturm, Director of quality, DevExpress

Oliver Sturm is an experienced software architect, developer, trainer and author with 20 years' experience in the software industry. He works as Director of Quality for DevExpress and is well known as a speaker at events of all sizes, all around the world. He's currently working on a book for Wrox, titled "Functional Programming in C#". Programming languages and methodologies are one of his favorite topics and for several years now, he has been a Microsoft C# MVP.

Oliver će održati dva deepdown predavanja u kojima će pozabaviti novim i zanimljivim funkcionalnosima C# jezika.

Saša Juratović, Senior Program Manager, Microsoft

Saša Juratović radi kao Senior Program Manager u Unified Communications / Real Time Collaborations Product grupi gdje je dio Customer Experience tima. Prije prelaska u Product grupu, Saša je radio kao konzultant u Microsoft Services organizaciji (Microsoft Ltd), gdje je vrijeme provodio pomažući korisnicima u planiranju, dizajnu i implementaciji rješenja baziranih na Microsoft Exchange i Real Time Collaboration tehnologijama. Saša je diplomirao na zagrebačkom FER-u, a pored toga ima i veći broj Microsoftovih diploma. Prije dolaska u Microsoft, Saša je radio kao Microsoft i Cisco tehnički konzultant i trener za različite Microsoft/Cisco partnerske tvrtke.

Saša će na WinDaysima predstaviti što ima novoga, vezano za voice, u sljedećoj generaciji Microsoft OCS platforme.

Damir Dobrić, Lead Architect, DAENET

Damir Dobrić je glavni arhitekt međunardno renomiranog Microsoft Gold Partnera, tvrtke DAENET. Damir je MVP (Most Valued Professional), Technology Advisor u Microsoft Connected Technology Advisory grupi te član Visual Studio Team System Quality Boarda.

Damir će se na WinDaysima detaljnije pozabaviti WF i WCF tehnologijama te pokazati kako se te tehnologije mogu iskombinirati s nedavno objavljenim App Fabric serverom.

Neno Loje, Strategic Consultant, AIT TeamSystemPro

Neno Loje is a strategic consultant for the software development process at AIT TeamSystemPro Team in Germany and the first European Microsoft Most Valuable Professional for Visual Studio Team System. Addtionally he is a huge fan of Microsoft's first Windows-based visual development IDE: Notepad.

Neno će na predavanju razvojnim inženjerima objasniti kako mogu Windows 7 API funkcije u izradi vlastitih aplikacija.

Zoltan Pekic, Software Developer Lead, Microsoft

Prvi put se susreće sa računalima u srednjoj školi u Opatiji i otad je fasciniran njima. Na Tehničkom fakultetu Rijeka stječe diplome inženjera strojarstva te elektrotehnike. U magistarskom radu razvio je intranetsku aplikaciju zasnovanu na Microsoftovim tehnologijama za projektiranje proizvodnih sustava u strojarstvu.

Nakon toga odlazi u Redmond raditi za Microsoft kao Software Development Engineer gdje je radio uglavnom na novom modelu korisničkog sučelja, a zatim na komponentama nove Office aplikacije koja će ugledati svjetlo dana pod imenom InfoPath. Poslije toga više godina provodi u Office Business Applications grupi gdje se susreće sa problematikom aplikacijske i platformske podrške učinkovitom obavljanju svakodnevnih, realnih poslovnih problema i procesa. Trenutno kao Developer Lead u Forefront Identity Manager timu vodi grupu od nekoliko programera zaduženih za razvoj korisničkog sučelja ove poslovne server-klijent aplikacije.

Zoltan će se u predavanju pozabaviti pitanje da li je Forefront Identity Manager 2010 pravi odabir za vašu tvrtku te na koji način FIM može povećati produktivnost i smanjiti operativne troškove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 23:18