TEHNOLOGIJA BUDUĆNOSTI

VIDEO: NOVI NAČIN OGLAŠAVANJA Naslonite glavu na prozor u vlaku ili busu, a reklame vam emitiraju direktno u - mozak

 YouTube
Pospani putnici koji naslone svoje glave na prozor vlaka mogu čuti reklamu koja kao da 'dolazi iz njihove glave' i govori im da skinu na svoje mobitele aplikaciju Sky Go

Njemačka podružnica televizijske kuće Sky, Sky Deutschland i marketinška kompanija BBDO, izumili su novi način reklamiranja koji reklame emitira direktno u ljudski mozak - takozvani Talking Window iliti Prozor koji govori.

Tako pospani putnici koji naslone svoje glave na prozor vlaka mogu čuti reklamu koja kao da 'dolazi iz njihove glave' i govori im da skinu na svoje pametne mobitele aplikaciju Sky Go.

Poruku neće čuti nitko osim njih, a reklamu odašilje maleni transmiter pričvršćen na prozoru koji šalje vibracije visoke frekvencije. Naime, tehnologija putem vibracija provodi zvuk kroz lubanju do unutrašnjeg uha pa se čini kao da zvukovi dolaze iz glave.

- Pojedinci općenito ne vole reklame. No ovdje se zaista radi o novoj tehnologiji koja ne samo da se može koristiti u reklamne svrhe, već i za emitiranje muzike, informacija, vremenske prognoze itd. - kazao je glasnogovornik BBDO-a.

Video u kojem je predstavljen Talking Window prikazan je na Festivalu kreativnosti u Cannesu, no ubrzo su uslijedili brojni negativni komentari. Sky Deutschland još nije odlučio hoće li i kada će započeti s kampanjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38