NOVA EPOHA

Stiže iSlate: Appleovo računalo – knjiga – TV

Tijekom proteklog desetljeća iPod je promijenio način slušanja glazbe, a iPhone je postao jedan od najpopularnijih mobitela. Ne čudi stoga što će Apple novo desetljeće otvoriti lansiranjem svojeg najnovijeg proizvoda koji će promijeniti način na koji koristimo računala.

Naime, šire se glasine da će šef i utemeljitelj kompanije, Steve Jobs, 26. siječnja predstaviti tzv. 'iSlate' računalo - ekran. Pojedinosti o novom proizvodu drže se u najvećoj tajnosti, međutim, očekuju se da će to biti jednodjelno računalo s dodirnim ekranom koje će izgledati kao križanac između iPhonea i prijenosnog računala.

Novitet se najavljuje kao početak kraja sustava tipkovnice i miša kakav koriste milijuni ljudi širom svijeta.

Apple nikada nije priznao da takav proizvod postoji, no neslužbeno se doznaje da je kompanija unajmila Yerba Buena Centre for the Arts u San Franciscu kako bi predstavila svoj revolucionaran gadget.

Na istom se mjestu Jobs prošle godine vratio za kormilo kompanije nakon što se godinu dana oporavljao od presađivanja jetre.

Nakon što su u medijima pokrenuta nagađanja o iSlateu dionice Applea su naglo skočile. Tvrtka je također navodno kupila prava na adresu iSlate.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:56