ZOI U PEKINGU

Šef tehnološkog odjela tvrdi da službena aplikacija služi za praćenje zdravlja te da je sigurna

”Svi tehnološki aspekti aplikacije MY2022 potvrđeni su od strane relevantnih trgovina aplikacija”, rekao je glavni direktor tehnološkog odjela organizatora ZOI u Pekingu

 Noel Celis
Kanadski istraživači objavili su da aplikacija sadrži propuste koji je čine ranjivom u slučaju kršenja privatnosti ili od napada hakera

Glavni direktor tehnološkog odjela organizatora Zimskih olimpijskih igara u Pekingu rekao je u srijedu da je glavna funkcija službene aplikacije praćenje zdravlja ljudi, dodavši da Kina slijedi stroga pravila za zaštitu podataka.

Svi tehnološki aspekti aplikacije MY2022 potvrđeni su od strane relevantnih trgovina aplikacija, naveo je dužnosnik na konferenciji za medije koju je organiziralo kinesko veleposlanstvo u SAD-u.

U utorak su kanadski istraživači objavili da aplikacija sadrži sigurnosne propuste koji je čine ranjivom u slučaju kršenja privatnosti ili od napada hakera.

Organizacijski odbor koji je izradio aplikaciju navodi da ona služi uglavnom za praćenje i dijeljenje medicinskih informacija o koronavirusu među sportašima za vrijeme trajanja Igara.

Dužnosnik je također komentirao mogućnost prosvjeda sportaša te je istaknuo da će svako ponašanje sportaša koje je protivno olimpijskom duhu ili kineskim pravilima ili zakonima biti podvrgnuto "određenoj kazni".

Dodao je da bi kazne mogle uključivati ukidanje akreditacije sportaša ,ako se smatra da su njihovi postupci protivni Olimpijskoj povelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:15