ANDROID I DALJE RASTE

Sa Google Play Storea preuzeto više od 15 milijardi aplikacija

Posljednja službena objava bila je brojka od 11 milijardi, a to je bilo u vrijeme kada se trgovina aplikacija zvala Google Market

Iz Googlea je stigla obavijest da je prije nekoliko tjedana preuzeto preko 15 milijardi aplikacija za Android OS.

Posljednja službena objava bila je brojka od 11 milijardi, a to je bilo u vrijeme kada se trgovina aplikacija zvala Google Market.

Zanimljivo da Google ovo nije posebno istaknuo kada je objavio zaradu na kraju prvog kvartala ove godine kada je trgovina aplikacija krenula s novim imenom.

S druge strane Apple je dosegao brojku od 15 milijardi preuzimanja u srpnju 2011., a u ožujku je premašio 25 milijardi preuzetih aplikacija. Prema gruboj računici sa Google Play Storea se mjesečno preuzme oko 1 milijarda aplikacija, dok se u slučaju Applea brojka kreće oko 1,25 milijardi.

Trenutno se na Play Storeu nalazi oko 500 tisuća, a na Appleovom App Storeu oko 600 tisuća aplikacija.

Apple je također bolji i što se tiče plaćanja prema programerima, no prema istraživanjima u ožujku je pao broj preuzimanja s App Storea za 30 posto.

Googleova platforma je programerima sve zanimljivija zbog velikog broja Android smartphonea čija prodaja je iz dana u dan sve veća.

Google očekuje u ovoj godini dobit od prodaje aplikacija u vrijednosti od 248 milijuna dolara, dok bi se iduće godina zarada trebala popeti na oko 548 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 20:32