PROJEKT INFOBIP-a

Prvi hrvatski jednorog otvorio novi kampus vrijedan 150 milijuna kuna, pogledajte kako izgleda

Novo sjedište Infobipa

‘Ovdje, u Zagrebu, sada nam je globalni centar za inženjersku izvrsnost, a po Hrvatskoj ćemo imati još lokacija gdje ćemo zapošljavati inženjere‘

Tri godine od najave, prvi hrvatski jednorog Infobip izgradio je i otvorio za javnost 150 milijuna kuna vrijedan kampus u Zagrebu. Novi kampus, nazvan Alpha Centauri, inženjersko je središte unutar Infobipa. Prvi kampus izgrađen u Vodnjanu Pangea ostat će poslovno sjedište kompanije.

Izabel Jelenić, suosnivač i glavni tehnički direktor Infobipa, kaže da u kampusu u Zagrebu broje više od 300 inženjera, a ukupno će u glavnom gradu imati 800 zaposlenika.

image

Kampus je A+ energetskog razreda, što je omogućeno posebnom "zelenom fasadom" i korištenjem obnovljivih izvora

Darko Tomas/Cropix

- Ovdje, u Zagrebu, sada nam je globalni centar za inženjersku izvrsnost, a po Hrvatskoj ćemo imati još lokacija gdje ćemo zapošljavati inženjere, primjerice, u Splitu, a u planu je i u Osijeku. Na globalnoj razini imamo još razvojnih, inženjerskih centara i koordinirat će se odavde - kaže Jelenić.

image

Novo sjedište Infobipa

Darko Tomas/Cropix

Novi kampus, smješten u Novom Zagrebu nedaleko Arene Zagreb, prostire se na 11.900 kvadrata zatvorenog i dodatnih 5100 kvadrata otvorenog prostora. U ovom trenutku, to je najveći startup kampus u glavnom gradu Hrvatske.

Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa, kaže da su se u novi kampus počeli useljavati unatrag tri do četiri mjeseca, s popuštanjem pandemije. Prethodne dvije godine Infobip je gotovo u cijelosti radio prema modelu od kuće. No, za to vrijeme, dodaje, napravio je četiri akvizicije, primio velike investicije te do kraja godine planira biti spreman za IPO.

image

U novom kampusu dnevno se radi 400 jela, menza nudi 30-tak različitih jela tijekom mjeseca, a paze na podrijetlo hrane pa se nabava radi iz pet hrvatskih OPG-ova

Darko Tomas/Cropix

- Sada se polako vraćamo i u urede. Kampus Alpha Centauri već je na oko 50 posto kapaciteta. Vjerujemo da će ovako kreativan prostor potaknuti istraživački duh koji njegujemo u Infobipu - kaže Kutić.

Roberto Kutić, suosnivač i glavni operativni direktor Infobipa, kaže da im je kampus u Zagrebu ključan za poslovanje, jer će potaknuti dodatnu suradnju na projektima unutar kompanije.

- Ovaj prostor je više od dva i pol puta veći nego u Vodnjanu i osmišljen je da potiče kolaboraciju, a upravo je razvoj kolaboracije u digitalnom svijetu ono čime se Infobip bavi - zaključuje Kutić.

image

Novo sjedište Infobipa

Darko Tomas/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 00:44