IZNENAĐUJUĆE SVOTE

Programeri videoigara otkrili koliko zapravo zarađuju, razlike u njihovim primanjima su ogromne

Programer/Ilustracija

 ROLF VENNENBERND/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP
Mnogi su primijetili da su plaće u gaming industriji znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru

Programeri videoigara na Twitteru su pod hashtagom #GameDevPaidMe podijelili podatke o tome koliko zarađuju, piše Russia Today.

Radnici iz različitih sektora gaming industrije i iz raznih studija kao što su Bungie, Activision Blizzard, Riot Games i Ubisoft otkrili su svoje plaće i kako su rasle tijekom godina. Mnogi su primijetili razlike u plaći, neki od njih zarađuju znatno više na istim ili sličnim pozicijama.

Kao što se i očekivalo, najveće plaće isplaćuju se u zemljama poput SAD-a i Kanade, gdje pozicije na početnoj razini nude 20 do 40 tisuća dolara godišnje, a radnici srednje razine mogu očekivati od 80 do 120 tisuća dolara godišnje. No, druge zemlje mogu ponuditi znatno manju plaću za iste pozicije, a zaposlenici srednje razine u zemljama poput Meksika dobivaju samo oko 30 tisuća dolara godišnje.

Iskusniji programeri zarađuju najviše, između 100 tisuća i 140 tisuća dolara godišnje. Neki od njih zarađuju više od 200.000 dolara godišnje.

Neki poznatiji programeri također su otkrili svoju plaću, među njima i developer Fallouta Josh Sawyer.

Mnogi su primijetili da su plaće u gaming industriji, posebno za programerske pozicije, znatno manje od onih koje se isplaćuju u tradicionalnom tehnološkom sektoru. Programer koji radi za Demonware, uslugu za Call of Duty, istaknuo je da je mogao zarađivati "daleko više" da nije bilo njegove ljubavi prema videoigrama.

Hashtag #GameDevPaidMe je pokrenut još 2020. godine, a slični trendovi pojavili su se i u drugim industrijama. Unatoč tome, mnogi smatraju da se razlike u plaćama i dalje pojavljuju u cijeloj industriji.

Sudionici se nadaju da će ovakva transparentnost potaknuti poslodavce da svojim radnicima ponude pravedne plaće u cijeloj industriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:53