I RAZVOJ I ŠTEDNJA

Počela 10. WinDays konferencija u Rovinju

Deseta Microsoft WinDays 10 konferencija, najveća tehnološka konferencija u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe počela je u ponedjeljak u Rovinju.

Direktor konferencije Microsoft WinDays, Marko Makovac, predstavio je tijekom današnje ceremonije otvaranja program cjelokupne konferencije s posebnim naglaskom na njezin tehnološki aspekt.

- Tehnološki su stručnjaci danas suočeni s dodatnim izazovom: više nisu samo odgovorni za informatičku infrastrukturu u njihovoj organizaciji već se od njih očekuje i da aktivno doprinose ciljevima tvrtke. Štoviše, posve je moguće da tehnološki stručnjaci mogu danas u okvirima svojih tvrtki zapravo odigrati i mnogo značajniju ulogu nego ikada do sad, te da određena rješenja mogu prema menadžmentu tvrtke poteći upravo iz IT odjela - rekao je na otvorenju tehnološke konferencije WinDays njezin direktor, Marko Makovac.

- Za većinu je tvrtki glavni cilj u vrijeme recesije učiniti poslovanje jeftinijim i efikasnijim, no to moraju učiniti tako da svojem poslovanju ne naštete i da izlazak iz krize dočekaju kao inovativne, kreativne i konkurentne tvrtke. Na ovogodišnjoj konferenciji WinDays želimo pokazati da ove dvije želje – želja za uštedama i optimizacijom troškova te želja za rastom i razvojem – ne moraju nužno biti u sukobu. Nove informatičke tehnologije, poput 'cloud' usluga, virtualizacija i novosti u serverskoj infrastrukturi, uspijevaju ispuniti upravo navedene ciljeve i omogućiti bolje korištenje postojeće infrastrukture - kazao je Marko Makovac objašnjavajući zašto je nova generacija informatičkih rješenja važna upravo u ovom trenutku.

Posjetitelji konferencije WinDays Technology ovih će dana moći prisustvovati na više od 130 predavanja koja će tijekom 8 paralelnih smjerova održati brojni ugledni predavači iz Hrvatske i inozemstva. Nažalost zbog novonastalog zastoja u zračnom prometu osmero predavača nije uspjelo doći u Rovinj pa će njihova predavanja održati zamjenski predavači iz domaćeg IT svijeta. Samo je jedno predavanje otkazano.

Konferencija Microsoft WinDays ove je godine podijeljena u dva dijela pa će se u četvrtak i petak, 22. i 23. travnja, također u Rovinju, održati i poslovna konferencija WinDays Business. Bit će to prilika za druženje i razmjenu mišljenja hrvatske tehnološke i poslovne zajednice na središnjem druženju u danu kada se obje konferencije preklapaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:23