INTERNET TELEFONIJA

Pao Skype: Chat isprekidan, pozivi pucaju...

Chatanje je moguće samo u rijetkim trenucima, a pozivi pucaju svako malo. Skype je izgubio oko 10 milijuna poziva

Jedan od najpopularnijih internetskih i telefonskih servisa Skype od srijede je u problemima s radom. To je ujedno i prvi veliki prekid rada tog servisa.

Korisnici Skypea u Europi, SAD-u i Japanu od srijede prijavljuju poteškoće u radu, a i korisnici u Hrvatskoj imaju iste probleme.

Na službenim stranicama stoji obavojest:

" Bok, naš poslužitelj je uzeo kratku pauzu . Izgleda kao da je naš server je down. To obično znači da radimo na održavanju ili ima previše posjetitelja na skype.com i ne možemo se nositi sa popularnošću. U svakom slučaju - mi popravljamo i sve bi se trebala vratiti u normalu u nekoliko minuta. Dobra vijest je da još uvijek možete skinuti i koristiti Skype."

"Ovakav prekid rada shvatili smo vrlo ozbiljno i ispričavamo se na neugodnostima koje su korisnici doživjeli", rekao je za BBC izvršni direktor Skypea Tony Bates ispričavajući se svima, "Korisnici se povremeno priključuju i isključuju, a veza usred poziva često puca. Detaljno istražujemo uzrok ovog problema te radimo na tome da ga što prije osposobimo. Sve ekipe koje imamo su na terenu."

Bates je potvrdio da je moguće da se radi o hakerskom napadu, a procjenjuju da je Skype izgubio oko 10 milijuna poziva, što bi značilo polovicu dnevnog prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:54