AGILE ADRIA

NAJVEĆE AGILE DOGAĐANJE U JUGOISTOČNOJ EUROPI Svjetski stručnjaci za razvoj softvera stižu u Hrvatsku

ZAGREB - Agile Hrvatska, udruga građana koji se bave agilnim metodama razvoja softvera, i ove godine organizira konferenciju pod nazivom Agile Adria 2015. Ta će se konferencija, četvrta po redu, održati od 13. do 15. travnja u Termama Tuhelj i okupiti 20 vrhunskih agile stručnjaka koji pomažu IT odjelima velikih i malih tvrtki da se što bolje prilagode konstantnim promjena na tržištu, poboljšaju produktivnost i kvalitetu softverskih rješenja, bolje usklade IT s poslovnim aspektom poslovanja, a u konačnici osiguraju bolju poziciju na dinamičnom tržištu. Konferencija je primarno namijenjena softverskim developerima koji žele unaprijediti svoje znanje i izmijeniti iskustva s kolegama iz regije, Europe, ali i svijeta. Svi zainteresirani za sudjelovanje se mogu registrirati na ovoj poveznici.

Agilni način razvoja softvera dugi je niz godina rastući trend u industriji, a udruga Agile Hrvatska na konferenciju dovodi vodeće međunarodne i regionalne stručnjake među kojima se posebno ističe Mary Poppendieck. Mary Poppendieck dolazi iz SAD-a te se smatra začetnicom primjene leana u razvoju softvera i danas je vjerojatno najcjenjenije svjetsko ime na tom području. Osim što će otvoriti konferenciju Mary će, zajedno sa svojim suprugom, održati i dvosatnu radionicu. Uvodno predavanje drugi će dan održati Tom Gilb iz Norveške, čije metode su prihvatile i implementirale tvrtke kao što su IBM, Ericsson, HP, Intel i Citigroup, ali i mnoge male i srednje tvrtke. Konferenciju će zatvoriti Stephan Parry iz Velike Britanije koji je vodeći svjetski autoritet za izgradnju Lean Service Enterprises, a lista klijenata uključuje British Telecom, SAP ali i različite državne službe te konzultantske tvrtke.

Uz mnogobrojne međunarodne i regionalne predavače ističu se i dva domaća stručnjaka, astronom Korado Korlević te voditelj programa Miroslav Oračić, koji koristi agilne i lean tehnike u, za Hrvatsku, neuobičajenom okruženju. Agilne i lean tehnike razvoja softvera nadišle su striktni "developerski svijet" te su danas iskoristive u generalnom menadžmentu, kao i pri upravljanju projektima i procesima - čak i u državnim tvrtkama, javnim ustanovama i državnim tijelima, te njihovim projektima restrukturiranja. Upravo ta tema bit će dotaknuta kroz prikaz iskustva programa unapređenja efikasnosti temeljnih poslovnih procesa Hrvatske pošte od strane Miroslava Oračića, PMP, voditelja programa i savjetnika izvršnog direktora PMO.

Novost ovogodišnje konferencije je i duže trajanje pa će treći dan biti održane dvije cjelodnevne radionice. Tako će Tom Gilb održati svoju nagrađivanu radionicu na temu korištenja lean alata za prevenciju defekata, a prošlogodišnji najbolji predavač Vasco Duarte održat će radionicu na temu primjene #noEstimates principa s ciljem poboljšanja razvoja softvera i proizvoda uz uštedu vremena i novaca uloženih u procjenjivanje.

Informacije vezane uz predavače, radionice te raspored konferencije Agile Adria 2015. kao i postupak prijave mogu se pronaći na web stranici: www.agileadria.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:02