PRAVI ‘IRON MAN‘

Izumom na mlazni pogon letio visoko: Britanska vojska predstavila odijelo budućnosti

Richard Browning tijekom demonstracije.

 Steve Parsons/Pa Images/Profimedia
Tijekom svog leta, Browning je poletio i sletio na haubu obližnjeg džipa i na krov kabine kamiona.

Britanskim vojnim vođama demonstrirano je futurističko mlazno odijelo koje bi vojnicima mogao omogućiti let nebom nad ratnim zonama, i to brzinom većom od 120 kilometara na sat. Richard Browning, osnivač Gravity Industriesa, često nazvan "stvarnim Iron Manom" zbog svojih izuma, testirao je svoje odijelo jutros na "Army People Conference" skupu u Farnboroughu. Osobni leteći stroj, koji tvrtka naziva "prvim u svijetu", pokreće pet plinskih turbina i sposoban je doseći visine do 12 tisuća stopa, prenosi Daily Mail.

"Army People Conference" održala se u konferencijskom centru međunarodne zračne luke Farnborough te virtualno 2. studenog. Prema glasnogovorniku vojske, Browning je trebao pokazati potencijal mlaznog odijela te kako ga britanski vojnici mogu primijeniti.

image

Richard Browning tijekom demonstracije.

Steve Parsons/Pa Images/Profimedia

- Konferencija je započela s prikazom sposobnosti Richarda Browninga koji je nosio mlazno odijelo koje prkosi gravitaciji - objasnili su.

- Inovacija i tehnološki napredak, dva glavna pokretača Army People Conferencea, bili su izvanredno prikazani - dodali su iz vojske.

image

Richard Browning tijekom demonstracije.

Steve Parsons/Pa Images/Profimedia

Tijekom svog leta, Browning je poletio i sletio na haubu obližnjeg džipa i na krov kabine kamiona prije nego što je odletio na balkon prepun vojnih promatrača. Mnogi od prisutnih iskoristili su priliku i snimili fotografiju sada već poznatog "Jet Mana" u akciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:56