HELIKOPTERSKI POGLED

Google Maps uveo 3D prikaz tražene rute od točka A do točke B! Pokušajte se sada izgubiti!

Sve što korisnici trebaju napraviti jest ukucati mjesto početka i kraja putovanja kao i obično, a nova 3D opcija će im se sama pojaviti

Google je novu opciju na svojim Google Kartama. Riječ je o trodimenzionalnom zračnom prikazu cestovne rute ispisane na Kartama. S ovom će opcijom korisnici moći 'proletjeti' iznad svojih traženih ruta te dobiti dodatni osjećaj prilikom planiranja putovanja automobilom ili biciklističkog izleta, ali i planinarenja.

Opcija trodimenzionalnog prikaza, kolokvijalno nazvana 'helikopterski pogled', postala je dio Googleovih uputstava. Sve što korisnici trebaju napraviti jest ukucati mjesto početka i kraja putovanja kao i obično , a nova 3D opcija će im se pojaviti pored gumba 'povratno putovanje'.

- Karta će se automatski prebaciti na 'Earth View' i početi letjeti iznad preporučene rute . Kako bi korisnicima bilo lakše pratiti na kojem stupnju putovanja se nalaze isti će biti označen s lijeve strane. Također, moći će skakati s jednog dijela rute na drugi jednostavnim odabirom stupnja putovanja - objasnio je Paul Yang, inženjer Google Mapsa, na svome blogu.

Korisnici 'helikopterskog pogleda' neće morati samo pratiti svoju rutu već će moći i 'zalutati'. Naravno, u bilo koje se trenutku mogu vratiti u klasičan 2D prikaz.

Pogledajte i sami (na računalu morate imati instaliran Google Earth).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:54