RECEPT ZA USPJEH

Google lansiranjem društvene mreže Google+ povećao svoju vrijednost za čak 20 milijardi dolara!

Analitičari procjenjuju kako Google+ već ima gotovo 5 milijuna korisnika, a već su se mogle čuti i špekulacije da je da bi u doglednoj budućnosti mogao ugroziti Facebook

Koliko je pokretanje nove društvene mreže pomoglo Googleu? U svega dva tjedna nakon lansiranja Google+, 28. lipnja ove godine, ulagači su tržišnoj vrijednost tog informatičkog diva dodali još 20 milijardi dolara, navodi stranica Techcrunch .

Taj je iznos u petak smanjen na 15,8 milijardi dolara nakon što su financijski analitičari Morgan Stanleyja izrazili sumnju kako se novi projekt Googlea možda neće isplatiti.

Dan prije lansiranja, vrijednost dionice Googlea bila je 482,80 dolara. Već 7. srpnja popela se na 546 dolara što znači ukupno povećanje od 20,6 milijardi dolara da bi se odmah u petak stabilizirala na 532 dolara.

Analitičari procjenjuju kako Google+ već ima gotovo 5 milijuna korisnika, a već su se mogle čuti i špekulacije da je da bi u doglednoj budućnosti mogao ugroziti Facebook.

Prijašnji Googleovi pokušaji da pokrene svoju društvenu mrežu, poput Buzza, neslavno su propali, no Google+ predviđa se mnogo kvalitetnija budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:57