CES 2016., DAN DRUGI

FOTO: BUDUĆNOST GADGETA Virtualna stvarnost, nosiva elektronika i druga čuda sa sajma potrošačke elektronike

 HTC

Nakon nultog dana sajma kojim su dominirali automobili, dronovi i pametne kuće, drugim danom ovogodišnjeg CES-a vladali su fotoaparati, laptopi i tableti te inovativna rješenja u fitnessu, prenosi Engadget.

Američka tvrtka sportske opreme Under Armour na ovogodišnjem sajmu predstavila je krajnji rezultat višegodišnjeg truda i rada na raznim sportskim i fitness aplikacijama. Kroz partnerstvo s HTC-om Under Armour nastoji izgraditi cijeli ekosistem aplikacija i nosive tehnologije HealthBox. Under Armour Band najprepoznatljiviji je dio paketa, a ne razlikuje se puno od konkuretskih proizvoda Nikea, Fitbita i Microsofta.

Narukvica je međutim samo početak ove priče, jer Under Armour s nekoliko pratećih aplikacija zapravo želi sve vaše sportske napore digitalizirati i sinhronizirati. Aplikacija za praćenje prehrane, sinhronizirana je s aplikacijom za vježbanje, koja je nadalje sinhronizirana s aplikacijom za planiranje trčanja i slično, a sve se bilježi u aplikaciji Record koja je doživjela kompletni redizajn. Uz cijeli paket dolazi i vaga s WiFi mogućnostima te monitor za bilo. Komplet sa svim uređajima košta 400 dolara s tim da se mogu i pojedinačno kupiti.

Nikon je na CES-u predstavio novu perjanicu svoje linije DSLR fotoaparata, model D5. Poznati proizvođač tvrdi da je novi model stvoren za brzinu i preciznost te da ima mogućnost automatskog izoštravanja na 153 točke. Senzor modela D5 punog je okvira broji 20,8 megapiksela, može snimati video u 4K rezoluciji, a osjetljivost na svjetlo može se podesiti na ISO 3.280.000. Fotoaparat na tržištu će se pojaviti u ožujku, a cijena tijela bez objektiva biti će 6,500 dolara.

Nikon

HTC je u svoj Vive uređaj za virtualnu stvarnost ugradio i prednju kameru imena Chaperone (pratitelj) kako bi tijekom uživanja u sadržajima korisnici ostali sigurni te ju je demonstrirao u Las Vegasu ove godine. Korisnik uz pomoć posebnog kontrolera u svakom trenutku može provjeriti gdje se nalazi u prostoru, a u HTC-u vjeruju da je ovo je jedna od opcija koja će ih diferencirati od konkurenata Sonyja i Oculusa. Premda je relativno kasno otkrivena ova mogućnost, u HTC-u kažu kako je ova opcija bila planirana od samog početka.

HTC

Samsung je najavio da će njihov G2 model pametnog sata podržavati i oprativni sustav iOS, inače rezerviran isključivo za Appleove proizvode, signalizirajući da se odnosi između ove dvije tvrtke polako stabiliziraju. Renomirani proizvođač satova Casio predstavio je svoj prvi pametni sat modela G-Shock baziran na operativnom sustavu Android. Uz uobičajena obilježja kronometra, WSD-F10, kako mu je ime, posjeduje i senzor za pritisak, kompas i mjerač ubrzanja.

Samsung

Uz G2 pametni sat, Samsung je predstavio ozbiljnog konkurenta na tržištu hibrida laptopa i tableta u vidu Galaxy TabPro S modela. Super AMOLED ekran visoke rezolucije (2,560 x 1,440 piksela) i relativno mala težina i debljina čine TabPro S primamljivom opcijom za sve koji žele 2-u-1 uređaj ove vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. srpanj 2024 00:03