Facebook prešišao Google u minutaži korisnika

Facebook je sada na prvom mjestu s 41.1 milijardu minuta mjesečno, dok smo na Googleu proveli ukupno 39.8 milijardi minuta, a na Yahoo-u 37.7 milijardi minuta.

Društvena mreža Facebook uspjela je nadmašiti tražilicu Google u broju minuta koliko korisnici provedu na njihovim stranicama. Facebook je sada na prvom mjestu s 41.1 milijardu minuta mjesečno, dok smo na Googleu proveli ukupno 39.8 milijardi minuta, a na Yahoo-u 37.7 milijardi minuta.

Kolovoz je bio odlučujući mjesec za Facebook, mrežu koja broji preko 500 milijuna registriranih korisnika. Uspjeli su nadmašiti najpopularniju tražilicu na svijetu po kojoj surfa čak milijarda korisnika. Google je u kolovozu po broju jedinstvenih korisnika uspio nadmašiti i Yahoo, koji je izbrojao 179 milijuna korisnika, dok je Google imao 178.9 milijuna. Microsoft se nalazi na trećem mjestu sa 165,3 milijuna, a Facebook je na četvrtom mjestu sa 148 milijuna.

Iako su tek četvrti po broju korisnika, Facebook ipak najviše privlači one koji surfaju Internetom jer su upravo na toj mreži proveli najviše vremena.

Istraživanje Nielsen pokazalo je da Amerikanci u prosjeku provedu gotovo četvrtinu svog online vremena na društvenim mrežama, a čak 68% korisnika oglas će prije primijetiti ako se pojavi na toj društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:58