WINDAYS11 BUSINESS

Davor Pavuna: Dosta su nam vladali pravnici, naši lideri trebaju biti inžinjeri

Škvadra koja vodi zemlju su uglavnom pravnici i kulturnjaci. Oni nemaju mentalni sklop za moderno liderstvo. Pa mi smo u 21. stoljeću! Halo!? Doba nove ekonomije je ovdje. Akcija sada!

Dosta su nam vladali pravnici, naši lideri trebaju biti inžinjeri - izjavio je jučer u Rovinju Davor Pavuna, ugledni hrvatski znanstvenik kojeg je američki predsjednik Obama imenovao u tim svojih savjetnika za enegetiku.

Pavuna je oduševio publiku na predavanju "Zemlja (ne)znanja" na poslovnoj konferenciji WinDays u Rovinju kad je žargonskim jezikom obrazložio: - Škvadra koja vodi zemlju su uglavnom pravnici i kulturnjaci. Oni nemaju mentalni sklop za moderno liderstvo. Pa mi smo u 21. stoljeću! Halo!? Doba nove ekonomije je ovdje. Akcija sada!

Pavuna je obrazložio da ne treba čekati da Vlada nešto učiniti, već da najsposobniji među nama trebaju sami preuzeti vodstvo.

- Zar mislite da su Steve Jobs i Bill Gates bili pozvani u Washington? Ili Mick Jagger i Paul McCarthy? Mi sami smo trendsetteri. Naciju znanja vodimo mi ovdje. Ne Jadranka Kosor. Mi de facto radimo meki državni udar - rekao je Pavuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 00:07