BESPLATNI POZIVI

Besplatno zovite svoje Facebook prijatelje putem Skypea

Facebook i Skype povezali su svoje usluge i omogućili milijardi ljudi nove mogućnosti. Dostupno za sada samo korisnicima Windowsa

Imate li Facebook profil, možete besplatno razgovarati sa svojim prijateljima putem Skypea. Naime, društvena mreža Facebook i operator telefonije preko interneta Skype povezivali su svoje usluge, kojima se koristi više od milijardu ljudi.

Korisnici Facebooka mogu otvoriti račun posredstvom svog profila , te preko Skypea slati poruke, telefonirati i koristiti videoprijenos u komunikaciji sa svojim prijateljima. S integracijom dvaju servisa, putem Skypea korisnici mogu vidjeti news feed s Facebooka, mogu unositi nove statuse te komentirati i „lajkati“ sve što vaši prijatelji postave. Najbolja stvar je što je sve to besplatno.

Sve te integrirane funkcije sadržane su u aplikaciji Skype 5.0 , koja funkcionira za sada samo na operativnom sustavu Windows, dok će Mac i Linux korisnici morati malo pričekati.

Novi potez Facebooka slijedi nakon što je Google nedavno u svoj Gmail servis ubacio mogućnost audiokontakta korisnika.

Skype, od čijih 560 milijuna registriranih korisnika u prosjeku 124 milijuna koristi barem jednom mjesečno usluge, besplatno korisnicima daje softver za videorazgovore. Facebook je tijekom posljednje godine ustrostručio prihod koji sada iznosi godišnje 23 milijarde dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:01