Poznati svjetski chef Anthony Bourdain rekao je da svi koji najjednostavniji doručak na svijetu, kajganu, kompliciraju dodajući mlijeko ili vrhnje, rade veliku grešku.
Američki kuhar (60) je u video intervjuu otkrio vlastitu metodu za pripremu klasičnog doručka i tvrdi da nikad nećete pogriješiti, pratite li njegove upute.
Napomenuo je da u ‘pravu’ kajganu ne treba dodavati niti vrhnje, niti mlijeko, niti vodu, a i treba se pobrinuti da tava bude vruća, ali opet ne previše. Također, jaja promiješa prethodno u posudi i začini samo solju i paprom, pišu britanski mediji.
‘Mislim da ni vrhnje ni mlijeko ne oplemenjuju okus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad radite kajganu, ne radite quiche’, rekao je Bourdain.
Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku jer tako postanu pretvrda, a Bourdain još dodaje da na kraju ne treba previše vilicom miješati jaja jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umjesto kajgane.
Recept za kajganu Anthonyja Bourdaina
- Zagrijte tavu srednje jakim plinom ili strujom.
- Razbijte jaja, ubacite ih u posudu, začinite i promiješajte.
- Tucite jaja dok se bjelanjak i žutanjak ne stope, ali pazite da ne pretjerate i ne pretvorite smjesu u pjenu.
- Na tavu dodajte obilnu količinu putra i grijte dok se ne zapjeni.
- Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vrijeme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik.
- Zatim ih promiješajte vilicom, i to u obliku brojke osam po tavi. Ugasite vatru kad kajgana postane prozračna i čvrsta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....