JEDNOSTAVNA PRAVILA

SEDAM SAVJETA ZA LIJEPE VELIKE OČI Korak po korak do savršene šminke, od korektora do maskare

Mnoge žene pri nanošenju šminke upravo očima pridaju najviše pažnje i vremena. Nekako se uvijek najviše trudimo oko tog dijela, zar ne? Otkrivamo vam stoga nekoliko savjeta za još uspješnije oblikovanje očiju u bademaste, ili smokey... kakve već želite postići.

Neki su savjeti preuzeti iz knjiga, sa interneta i beuaty blogova, a neki su stečeni dugotrajnim iskustvom. Pomoći će vam da vaše oči djeluju veće i ljepše bez opasnosti da budu prenaglašene, ili čak da djeluju lažno, poput nakeljenih lažnih trepavica.

1. KOREKTOR

To je apsolutno prvi korak, najpomnije birajte nijansu koja vama pristaje, i nanosite ga uvijek. Nijansa je jako važna, jer, ako je pogrešna, može vas i postarati. No ako je dobro izabrana, skinut će vam nekoliko godina u trenu. Dobar korektor treba potpuno prekriti plave podtonove koje daju onaj grozni izgled podočnjacima, pa onda i cijelom licu. nakon nanošenja pudera, boja korektora i ostatka kože na licu bi se trebala izjednačiti, provjerito to. Nije dobro ni kada je presvijetle nijanse, što se često djevojkama događa, jer i tada djeluje neprirodno.





2. NANESITE GA ISPOD OČIJU I NA KAPKE

Kada nanosite korektor, obavezno ga nanosite prstima, tapkajući lagano. Tapkanjem a ne trljanjem, tekstura se bolje upija u kožu, čak i duže traje kada je tako nanešena. Četka ili spužvica će poslužiti, ali ništa nije bolje od jagodica naših prstiju. Dodatni motiv: ako koristite spužvicu, ona će upiti velike kolčine samog proizvoda, i tako ćete nepotrebno izgubiti dragocjen sastojak puno brže nego što ste namjeravali. Korektor, suprotno uobičajenom postupku, nanesite i na očne kapke, ispod obrva i na pregibe kapaka.

3. MINERALNI PUDER

Slijedeći korak, a prije nanošenja sjenila, je - nanošenje mineralnog pudera. Ne previše, u tankom sloju, baš kao što biste ga nanijeli po cijelom lice. I ponovo, koristeći prste lagano ga utapkajte ispod očiju, na pregibe kapaka i ispod obrva. To malo praha upit će suvišne masnoće iz pudera, ali i znoja. Ujedno, ovo je savršena baza za sjenilo, tako da će vam šminka biti postojanija. Također, maskara se neće preslikavati i ostavljati ružne tamne točkice na kapcima i podočnjacima.

4. BIJELO SJENILO

Možda vam se na prvi pogled učini čudnim, no bijelo sjenilo je onaj tajni sastojak koji će vaše oči učiniti krupnijima! Nanesite sjenilo po cijeloj dužini ispod obrva, od ruba do ruba,. Ovo će podići cijeli dojam, oči će djelovati veće, a boja sjenila koje ste željeli naglasiti bit će naglašenija.

5. PREGIB KAPKA

Na pregib nanesite svoju omiljenu tamniju nijansu sjenila. Smeđa s malo shimera siguran je odabir za sve tipove kože i boje kose, ali naročito za brinete. Za plavokose dobar izbor je ljubičasta ili siva. kad nanosite sjenilo na pregib, nemojte ga nanijeti po cijeloj dužini, već od sredine prema vanjskom rubu. tako se ono bijelo sjenilo neće prekriti, što omogućava da vaše oči djeluju naglašeno krupnije. Ako ste vješti, i ovu tamniju nijansu sjenila možete nanijeti prstima, no ako niste - bolje je upotrijebiti četkicu.





6. TUŠ ILI OLOVKA

Sada je vrijeme za tuš, ili olovku. Najčešći odabir je crna olovka. Za izuzetno vješte djevojke, tuš je izuzetno lijepo rješenje. No, za sve one koje nisu sigurne, bolje ga je izbjegavati. Gel lineri također nisu za preporuku jer se dosta lako razmazuju. Tuš u flomasteru ili dobra vodootporna olovka sigurni su, i daju najbolje rezultate. Čak i ako nemate tako sigurnu ruku. Linja se nanosi od kraja kapka prema unutarnjem dijelu. Također, liniju možete nanijeti samo na kapak, ali ako baš jako želite naglasiti oči, i učiniti ih krupnijima, liniju povucite i na donjem rubu oka. Ne cijelom dužinom, već na vanjskom dijelu, otprilike trećinu dužine oka.

7. MASKARA

Za kraj, u nekoliko slojeva nanesite maskaru. Dva do tri sloja bit će sasvim dovoljna. Ako nemate vremena popravljati šminku tijekom dana, upotrijebite vodootpornu maskaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:38